Niinistö, som har sin bakgrund i Samlingspartiet, är den här gången uppställd som kandidat för en folkrörelse.

På andra plats i mätningen kommer De grönas kandidat Pekka Haavisto med ett stöd på 14 procent. Tre procent uppger att de tänker rösta på Sannfinländarnas Laura Huhtasaari. Centerns Matti Vanhanen och Vänsterförbundets Merja Kyllönen får ett stöd på 2 procent var, medan SDP:s Tuula Haatainen och SFP:s Nils Torvalds får en procent var.

Om stödet håller i sig betyder det att Niinistö blir omvald redan i första omgången. Valet hålls i januari.


Mycket populär i C och SDP

Enligt Yle är Niinistö överlägset populär inte bara bland Samlingspartiets utan också bland Centerns och SDP:s väljare. Av centeranhängarna uppger 80 procent och av SDP:s 79 procent att de tänker rösta på Niinistö. Bara 14 procent av centerväljarna tänker rösta på partiets egen kandidat. Haatainen har för sin del ett stöd på bara 7 procent i sitt eget parti.

Av Sannfinländarnas sympatisörer skulle 50 procent rösta på Niinistö och 44 procent på Huhtasaari.
Bland De grönas och Vänsterförbundets anhängare är Haavisto den populäraste kandidaten. Bland de gröna väljarna får Haavisto ett stöd på 51 procent och Niinistö 46 procent.

Av Vänsterförbundets anhängare uppger 42 procent att de kommer att rösta på Haavisto, 34 procent att de tänker rösta på partiets egen kandidat Kyllönen och 18 procent att de röstar på Niinistö.
Taloustutkimus intervjuade 1 470 personer för undersökningen den 2–10 oktober. Felmarginalen är 1,9 procentenheter i vardera riktningen.