|

Finland vill ha större spelrum i uträkningarna om kolsänkor

NyhetsbildZoom
Miljöminister Kimmo Tiilikainen (C) säger att Finland ännu i dag ska försöka övertyga de övriga EU-länderna. Foto: Lehtikuva/Mikko Stig
EU:s miljöministrar förväntas i dag besluta om uträkningsreglerna för skogarna som kolsänkor, det vill säga LULUCF.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Att bevara kolsänkorna är ett av EU:s klimatmål. Skogarnas framtida bruk ska jämföras med det förflutna, något som väckt starka känslor i Finland. Enligt den finska regeringen är jämförelsen problematisk i och med att avverkningen av skog ska öka märkbart.

Enligt miljöminister Kimmo Tiilikainen (C) ska Finland ännu i dag försöka övertyga de övriga EU-länderna om att Finland behöver större spelrum i uträkningarna.

Jag rekommenderar artikeln
Andra läser just nu
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan