Verksamheten tvingades att stänga och stora resurser har satts in för att hitta gärningsmannen. Än så länge är dock mycket oklart.

– Vi har fortsatt utredningsåtgärder men vi har ingen frihetsberövad eller så, säger Ewa-Gun Westford, polisen presstalesperson.

I eftermiddag besöker Sveriges inrikes- och justitieminister Morgan Johansson Helsingborg, för att bland annat träffa lokalområdespolisen.

– Vi hade ju ett samtal direkt från statsministern i går och sedan meddelade justitieministern att han ville komma. Det gör att man visar sitt stöd men också markerar allvaret i att ge sig på det allmänna och ytterst demokratin, säger Ewa-Gun Westford.

Dagen efter sprängdådet hade polisen spärrat av drygt hundra meter framför entrén och en vårdcentral med lokaler mitt emot polishuset tvingades stänga verksamheten för dagen. Glaspartierna i polishusets entré hade rasat helt och mängder av fönsterrutor hade krossats, men ingen person var fysiskt skadad.

Nu är det viktigt att återställa polisens verksamhet i Helsingborg, enligt Ewa-Gun Westford.

– En utmaning är passhanteringen. Numera är det ju så att man beställer tid för att göra sina pass och passmaskinerna är ganska komplicerade så det kommer vi att koncentrera oss på, att återställa receptionen och att fortsätta förundersökningen, säger Ewa-Gun Westford.