Under de senaste dagarna har hårda anklagelser riktats mot den folkkäre programledaren Martin Timell, som besökte Botniahallen förra veckan. Vittnet som trätt fram under #metoo-kampanjen anklagar Timell för sexism, homofobi och rasism.

Timell ska bland annat ha vidrört en kvinna i "Äntligen hemma"-produktionen på ett kränkande sätt i en badtunna under en personalfest, skriver flera svenska medier.

Han ska även ha blottat sitt kön för en programledare på en tv-gala.

Kanalen TV4 som sänder Timells program har även anklagats för att aktivt tystat ner anklagelserna under flera års tid.

I torsdags beslöt TV4 att stoppa Timells alla tv-program som var planerade att sändas i höst, däribland "Äntligen hemma". Timell är även borttagen som en av kanalens profiler på TV4:s hemsida.

I ett pressmeddelande kommenterar TV4 händelserna.

– Sedan en vecka tillbaka har vi nåtts av uppgifter om missförhållanden på redaktionen för ett av våra stora programformat. Vi gör just nu vårt bästa för att sortera bland dessa uppgifter och skapa oss en korrekt bild av händelserna, men vi kan redan nu konstatera att vi som beställare inte varit tillräckligt närvarande och till och med blundat för problem vi borde agerat på långt tidigare. Detta är ett underbetyg till oss som organisation, till ansvariga chefer och den kultur som jag själv är ytterst ansvarig för, skriver Casten Almqvist, vd på TV4.

I tidningen Expressen kommenterar Timell anklagelserna.

– Jag har inte fattat att jag har gjort folk jävligt illa. Jag har inte fattat att mitt beteende har varit grovt föråldrat. Jag har inte haft några onda avsikter men jag har skött det jävligt klantigt. Ibland har det varit plumpt, men så gör väl andra också. Men jag får tala för mig. Jag har inte fattat att det var så här jävla illa, säger Timell i Expressen.

Han säger vidare att han kommer att söka hjälp för sitt beteende.

Uppdaterad 20.10 18:31