;
|

Rond 2: Vad kan du om Finland?

NyhetsbildZoom
Quiz. Foto: Kati Hiekkanen
I dag är det dags för den andra ronden i vårt webbquiz där du kan testa dina kunskaper om Finland.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

100 frågor om det hundraåriga Finland, uppdelat på fyra ronder – allt till det jubilerande Finlands ära! Här kommer de 25 frågor som hör till andra ronden. Förra helgen hörde quizet till våra populäraste artiklar, men bara ett fåtal klarade alla frågorna. Hur många rätt får du den här gången?

Quizet är gjort i samarbete med nyhetsbyrån SPT och KSF Media. Jesper von Hertzen har sammanställt frågorna.Del 1 i quizet hittar du här.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan