Statsminister Juha Sipilä har meddelat att han kan tänka sig en fortsättning som partiordförande. Han har fått stöd från flera håll och centerdistriktet i Mellersta Österbotten utgör inget undantag.

– Centern i Mellersta Österbotten stöder Juha Sipilä när det gäller ordförandeposten i partiet och i rollen som statsminister. Under hans period har Finland återfått förmågan att fatta beslut som lett till flera jobb och stabiliserat välfärdsstatens ekonomiska grund, skriver man i ett pressmeddelande.

Centern i MÖ ställer sig också bakom Matti Vanhanen i det stundande presidentvalet.

Mari Kerola från Kannus fortsätter som ordförande i distriktet. Johanna Paloranta från Karleby och Hannes Torppa från Vetil valdes till vice ordföranden.

Under Juha Sipiläs tid som ordförande har utvecklingen börjat gå åt rätt håll också i Mellersta Österbotten. Men det finns mer att göra.

– Invånarna i Mellersta Österbotten förtjänar bättre möjligheter till utbildning, jobb och företagande. För många unga människor tvingas lämna regionen på grund av de orsakerna, skriver distriktet i ett ställningstagande.