Föreningens medlemmar har under det senaste året aktivt deltagit i utvecklingen av företagsamhetsfostran i skolorna i Vörå kommun.

– Vörå Företagare har under det senaste året aktivt och målmedvetet jobbat med att öka samarbetet mellan skolorna och näringslivet i Vörå. Föreningens medlemmar är engagerade och har varit ett stort stöd i arbetet med att företagsamhetsfostran förverkligas i skolan, säger Inger Aaltonen, YES Österbottens regionchef.

YES-nätverkets erkännande, YES-agent, beviljas aktörer som aktivt deltagit i arbetet med att utveckla företagsamhetsfostran, skapat nya nätverk och byggt upp samarbetet mellan skolan och näringslivet.

– I Finland görs ett banbrytande arbete i utvecklingen av företagsamhetsfostran. Driftiga lärare har en central roll i skolans och undervisningens förnyelseprocess, men i det arbetet välkomnar lärarna stöd från externa aktörer. För att förverkliga företagsamhetsfostran i skolorna behövs både internt och externt samarbete. Därför premierar YES-nätverket årligen personer, arbetsteam eller organisationer som genom sitt arbete främjar utvecklingen av en företagsam verksamhetskultur i våra skolor, säger Aaltonen.

Under det gångna året har samarbetet med näringslivet haft en central roll i YES Österbottens verksamhet och arbete med att förverkliga företagsamhetsfostran i regionens skolor.

Vörå Företagare premierades till årets YES Agent under Kust-Österbottens Företagares företagarfest i Vasa i lördags.