Enbart 35 procent av de tillfrågade väljarna skulle rösta på Trump 2020, att jämföra med 46 procent för Joe Biden, enligt mätningen som gjorts av webbtidningen Politico och undersökningsföretaget Morning Consult.

Biden, som håller på att lansera en ny bok, sade härom dagen att han "varit med för länge för att stänga dörren för en kandidatur 2020", rapporterar nyhetskanalen CNN. Och demokraten verkade inte tycka att hans ålder, han fyller 75 år senare i november, är ett problem.

– Jag är, tack vare Gud, just nu vid fruktansvärt god hälsa, säger han.

President Trump fyllde 71 år i somras.

Några sammanställningar av opinionsmätningar inför 2020 har ännu inte börjat göras. Stödet för Donald Trump mäts däremot, det har de senaste månaderna legat förhållandevis stadigt strax under 40-procentsstrecket, enligt Real Clear Politics sammanställning. Det är historiskt lågt vid denna tid i mandatperioden.

Förutom Joe Biden förekommer bland andra New Jerseysenatorn Cory Booker, Kaliforniensenatorn Kamala Harris samt Keith Ellison, kongressledamot från Minnesota och USA:s första muslim i kammaren, i spekulationerna om dem som blir Demokraternas presidentkandidat 2020.