Fredrik Smulter, som i fjol tog silver i VM i bänkpress och guld i FM, var på plats och tog emot ännu ett i en lång rad kommunala idrottsstipendier. Två andra idrottare, Mats Smulter, som i fjol kom sjunde i EM i styrkelyft, och Tom Åbonde, som blev tvåa i FM i nationell trap, kunde inte vara med vid utdelningen.

Det ena kulturpriset gick till Margreta Lindholm, som sköter trädgården vid Brinkens museum och också gör nya anläggningar – senast Häxans örtagård. I många år har hon också filmat för och varit värdinna på lokalteve. Numera publicerar hon ofta avancerade naturbilder på facebook.

Den andra kulturpristagaren är elvaåriga Hanna Söderholm. Hon tycker om att sjunga och dansa och har bland annat uppträtt på evenemang i Bergö skola, på medborgarinstitutets jubileum, på Brinkens hembygdsfest samt tillsammans med åländska dansbandet Högtryck i Åminne folkpark.

Josefins Sjöstrand fick stipendium som Årets ungdom. Hon har varit aktiv inom frivilliga brandkåren, friidrotten och Power Club, bland annat, och beskrivs som en positiv och energisk ungdom som är en god förebild.