#dammenbrister: Över 6000 finlandssvenska kvinnor har skrivit under uppropet.

#sistaspikenikistan:4 627 kvinnor i byggbranschen har skrivit under uppropet med vittnesmål om trakasserier och sexistisk jargong.

#givaktochbitihop:Undertecknat av 1 730 personer som är eller har varit verksamma inom Försvarsmakten.

#sistabriefen:Över 2 000 kvinnor från reklam och pr-branschen protesterar mot sexuella trakasserier och övergrepp.

#deadline:Över 4 000 kvinnliga journalister skriver i uppropet #deadline att de har fått nog av övergrepp och sexism på redaktionerna.

#utanskyddsnät och #intedinhora:Några av samhällets mest utsatta flickor och kvinnor – prostituerade, drogberoende och kriminella – vittnar om grovt sexualiserat våld.

#nykterfrizon:Flera hundra kvinnor inom nykterhetsrörelsen IOGT-NTO samlas under hashtaggen och många berättar om de utsatts för sexism.

#tystnadtagning:456 kvinnliga skådespelare berättar om övergrepp inom film- och teatervärlden. Sedan uppropet publicerades har ännu fler anslutit sig.

#visjungerut:653 sångare går samman och protesterar mot sexismen i opera- och konsertmiljön. Kungliga Operans vd Birgitta Svendén sätter själv sitt namn på listan.

#närmusikentystnar:1 993 kvinnor i den svenska musikbranschen går samman, många vittnar om sexuella övergrepp och rena våldtäkter. På listan till uppropet samlas artister som Carola, Robyn, Zara Larsson, Seinabo Sey, First Aid Kit, Eva Dahlgren och Lill-Babs.

#tystdansa:Drygt 620 dansare skriver i uppropet #tystdansa att de fått nog sexism och trakasserier inom dansvärlden.

#medvilkenrätt:4 445 kvinnliga jurister publicerar ett upprop med vittnesmål om övergrepp och diskriminering inom rättsväsendet.

#inteförhandlingsbart:De svenska facken har också anslutit sig till metoo-initiativet. 1 501 kvinnor från hela fackföreningsrörelsen har undertecknat.

#ickegodkänt:3 853 av Sveriges kvinnliga lärare ansluter sig till metoo-kampanjen och många berättar om övergrepp och trakasserier som de har utsatts för.

#tystiklassen:1 700 elever protesterar mot sexism och övergrepp från grundskolan till gymnasiet.

#underytan:Uppropet för hedersförtryckta kvinnor. Men många är rädda för att berätta även om de är anonyma.

#visparkarbakut:I facebookgruppen #visparkarbakut har drygt tusen skrivit på. Kvinnor och unga flickor berättar om sexuella trakasserier och övergrepp inom rid- och travsporten.

#vårdensomsvek:Patienter som utsatts för sexuella övergrepp inom vården samlas under hashtaggen.

#imaktenskorridorer:1 300 kvinnor inom svensk politik, däribland Birgitta Ohlsson (L) och Rosanna Dinamarca (V), gick ut i ett gemensamt upprop mot sexism och sexuella trakasserier, stödda av hundratals vittnesmål samlade i en Facebookgrupp.

#teknisktfel:1 139 kvinnor i teknikbranschen har skrivit under ett upprop mot sexuella trakasserier inom deras bransch. Kvinnorna vittnar om en sexistisk kultur som normaliserats och en tystnadskultur där drabbade kvinnors röster inte hörs.

#larmetgår:Kvinnor inom räddningstjänsten vittnar om sin situation i en mansdominerad kår. Bland vittnesmålen finns kvinnor som skriver att de tvingats lämna brandmannayrket på grund av trakasserier.

#akademiuppropet:2 400 kvinnliga akademiker har skrivit på ett upprop mot sexuella trakasserier och rena övergrepp inom universitetsvärlden.

#vardeljus:Över tusen kvinnor inom Svenska kyrkan har ställt sig bakom uppropet mot sexism och övergrepp.

#vikokaröver:Restaurangbranschens kvinnor vittnar om sexuella trakasserier.

#timeout:2 290 kvinnor inom svensk idrott – aktiva, tränare, förbundsanställda, sportjournalister och supportrar – har skrivit under idrottens upprop mot sexism.

#utgrävningpågår:387 arkeologer påtalar att det finns en sexistisk struktur med rötter i arkeologins historia och kräver ett stopp för övergrepp och kränkningar.