Kristinestad toppar gymnasierankning

Kristinestads gymnasium. Zoom
Foto: Arkiv

Kristinestads gymnasium.

Finlandssvenska gymnasier klarade sig bra då FNB jämförde hur det gått i studentskrivningarna. Kristinestad är i topp.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

FNB:s jämförelse går ut på att man jämför medeltalet för de obligatoriska proven i studentexamen med medeltalet för avgångsbetygen från högstadiet för dem som blivit antagna till gymnasiet tre år tidigare, skriver Svenska Yle.

Över lag klarade sig de finlandssvenska gymnasierna bra och hela sju av de tio bästa gymnasierna är svenskspråkiga. På top 10-listan hittar vi Kristinestad och Kotka svenska samskola, Sibbo gymnasium, Katedralskolan i Åbo, Svenska samskolan i Tammerfors, Pargas svenska gymnasium och Vasa övningsskola. I jämförelsen placerade sig Kristinestads gymnasium på första plats.

Det bor drygt 6700 invånare i Kristinestad. Staden har två gymnasier, ett finskt och ett svenskt. Kristinestads gymnasium har nu 40 elever.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Yrkesstuderande ordnar försäljning inför högtider: "Vi vill synas lite mer"

Anna Gripenberg är lärare på kockutbildningen på YA och kommer tillsammans med kockarna planera vad som säljs i matväg på pop up-tillfällena.
Foto: Mathilda Kull

Anna Gripenberg är lärare på kockutbildningen på YA och kommer tillsammans med kockarna planera vad som säljs i matväg på pop up-tillfällena.

Studerande på YA ställer till med försäljningstillfällen på Campus Kungsgården under våren.

Mest läst senaste veckan