|

Felins nya video – en inre dragkamp

NyhetsbildZoom
Elin Blom som går under artistnamnet Felin bär en mask i sin nya musikvideo. Foto: Press photo Felin / Fredrik Etoall
Felins nya musikvideo "21st century" handlar om att vilja njuta av livet samtidigt som man vill göra världen till en bättre plats. Låten handlar om att oberoende vilket val man gör, så är man ändå framtiden.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Felin består av artisten Elin Blom, bördig från Terjärv och creative director Fredrik Etoall. Deras nya video publicerades i tisdags. Låten "21st century" handlar om en inre dragkamp.

– Det finns så mycket fantastiskt att njuta av, samtidigt som det finns mycket av det dåliga. Hur mycket kan vi göra för att förändra det dåliga? Vad kan vi göra? säger Blom.

I låten sjunger Blom "all my friends and me, we are the future of the 21st century".

– Det är ju så det är, vad vi än väljer att göra i livet så är vi framtiden. Vi skapar den värld vi vill leva i. Jag vill att 21st century ska vara ett "wake up call", säger Blom.

I videon befinner sig Blom på en fest. Hon är ensam med en person som bär en pappersmask som föreställer Blom själv.

– Masken symboliserar de masker vi bär varje dag. Även om människor mår sämre så visar man upp en yta.

Maskerna symboliserar även de många roller som varje människa har.

– Vi kan vara stökiga, galna och roliga, det ändrar hela tiden och tillslut kanske man funderar "vem av alla de här maskerna är jag", säger Blom.

Videon utforskar även det glada och det ledsna, att befinna sig på fest men samtidigt vara ensam i sammanhanget.

– Även om vi hela tiden möts online så bär många ändå på en ensamhet, säger Blom.

Videon är gjord i svarvitt – ett stilgrepp som både Blom och Etoall gllar.

– Vi tycker om det råa. Men det betyder inte att alla videon kommer vara svartvita, allt handlar om hur det passar med musiken, säger Blom.

Blom bor och jobbar i Stockholm. Just nu jobbar hon med Felins nya EP samtidigt som hon skriver på en kortfilm. Hon skriver även musik till andra artister. Därtill medverkar hon på ett låtskrivarcamp för kvinnliga låtskrivare och producenter som hennes producentpartner Caroline Ljungström tagit intiativ till i deras studio i Stockholm.

– Branschen har länge varit dominerad av män. Men det finns så många grymma kvinnor i branschen, därför behövs låtskrivarcampet ”Yes Maam¨”

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan