|

Mellanmål i Korsholms skolor ett steg närmare

NyhetsbildZoom
Mellanmål kan bli en verklighet i Korsholms skolor. Foto: Linus Lindholm
På Korsholms bildningsnämnds möte gjordes vidareutredningar om ett eventuellt mellanmål i lågstadierna och högstadierna i kommunen. Målet är att mellanmålet införs till höstterminen år 2018.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Totalt skulle 1186 elever påverkas i dagens läge av beslutet, men det finns inga reserverade medel i budgeten. Det gör att motionen, som inlämnats av fullmäktigeledamot Samuel Broman, kan behandlas och eventuellt förverkligas först år 2018.

Bildningsnämnden beslöt att gå vidare med ett alternativ som skulle innebära att dryga 150 000 euro per år skulle budgeteras för mellanmål.

- Det är bra särskilt på högstadiesidan där eleverna har långa dagar, men också för lågstadierna. Vissa äter tidigare och andra senare och eftermiddagarna kan bli ganska långa, säger Johanna Nyman, bildningsnämndens ordförande.

I mötets protokoll nämns att flera högstadiebarn i dagens läge måste köpa ett mellanmål från exempelvis skolans café.

- Jag tycker att alla borde ha möjlighet att få ett mellanmål.

Utredningen skickas vidare till kommunstyrelsen som förbereder det för fullmäktige som tar ställning till förslaget. Om det godkänns siktar bildningsnämnden på att det skulle införas den 1 augusti år 2018.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Sport

Andrea Julin åker till snön efter en annorlunda sommar

LÄNGDSKIDOR På måndag åker Andrea Julin till snön. Den resan är efterlängtad. Hon har haft en annorlunda sommar efter vårens ryggoperation.

Nyhetsbild
Inrikes

Sauli Niinistö: "Varje enskilt fall av sexuellt utnyttjande i de egna leden är ett fall för mycket"

De internationella system FN har byggt är under press och samarbetsförmågan och trovärdighet ifrågasätts. För att FN ska kunna vara trovärdig måste organisationen själv följa det den predikar anser president Sauli Niinistö.

Nyhetsbild
Ekonomi

Härmäföretag vågade investera – det gav en tillväxt på 40 procent

Företaget CNC-Koneistus i Härmä hade en tillväxt på 40 procent i fjol. I år förväntas omsättningen öka med 20 procent. Företagets målmedvetna satsning och investeringsvilja har gett resultat.

Nyhetsbild
Lokalt
1

Korsholm bekymrar sig över vargarna – "Dagisbarnen går inte längre till mulleskogen"

KORSHOLM Politiker och tjänstemän i Korsholm är bekymrade över de vargobservationer som har gjorts i kommunen. Situationen har lett till att man tvingas begränsa skol- och dagisbarnens rörlighet.

Mest läst senaste veckan