|

Blåsmusiken ska utvecklas i Svenskfinland

Robin Käldström från Jakobstad har utsetts till projektledare för ett treårigt projekt inom Finlands Svenska Sång- och Musikförbund (FSSMF).
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Projektet går ut på att utveckla blåsmusiken rent musikaliskt, och på att öka samarbetet mellan blåsorkestrarna i landets svenskspråkiga regioner. På planerna finns kurser, samlande forum, förlags och informationsverksamhet samt nordiskt och internationellt samarbete.Käldström kommer att jobba tillsammans med Ralf Nyqvist som anställs som projektkurator. Bägge två inleder sitt arbete den 1 januari 2018.

Robin Käldström studerar till musikpedagog och musiker vid yrkeshögskolan Novia. Han är styrelsemedlem i Jazzföreningen Jazzoo och sitter med som representant i ledningsgruppen för Jakobstads Sinfonietta, och ingår i direktionen för Jakobstadsnejdens musikinstitut. Han är också producent för Jeppis Jazz Festival.

Ralf Nyqvist är utbildad jazzmusiker och mångårig kapellmästare vid Wasa Teater. Han har varit aktiv inom både kör- och jazzmusik i Svenskfinland samt i många storbandsprojekt och -kurser runt om i landet.

Käldström och Nyqvist ska samarbeta med blåsmusikutskottet vid FSSMF.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan