|

Mats Nylund togs in på sjukhus

Riksdagsledamot Mats Nylund (SFP). Zoom
Foto: Eva-Stina Kjellman

Riksdagsledamot Mats Nylund (SFP).

Riksdagsledamot och blivande SLC-ordförande Mats Nylund togs på torsdagen in på sjukhus på grund av en infektion. För två år sedan opererades hela hans tjocktarm bort, infektionen hör samman med operationen och sjukdomen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Det var inget allvarligt men tillräckligt allvarligt för att jag skulle tas in. Det hör samman med operationen som gjordes för två år sedan, säger Mats Nylund som vid 14-tiden på fredag precis har lämnat sjukhuset.

Nylund diagnostiserades för över tjugo år sedan med en kronisk tarmsjukdom. För två år sedan tvingades han operera bort hela tjocktarmen, som ersattes med en en så kallad j-påse.

J-påsen kan bli inflammerad och det har hänt Nylund en gång tidigare. Med inflammationen följer hög feber och höga infektionsvärden.

– Det är inget som kommer över en natt och det inte så lätt att känna igen det, jag trodde själv att det bara hade flunssa, säger Nylund.

Annons
Nylund tror att han kan vara tillbaka på jobbet redan på måndag.Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan