Annika Jansson är för närvarande projektchef med ansvar för näringsfrågor på Hanaholmens kulturcentrum. Tidigare jobbade hon som kontaktchef för SFP i Nyland och medarbetare för Svenska folkpartiets tidigare ordförande Carl Haglund.

"Marthaförbundet vill lyfta fram det enkla vardagslivet, glädjen i vardagen och skapa en bättre värld för alla, en vardag i taget. Det passar som hand i handske med mina egna värderingar och min syn på samhället."
Annika Jansson
Marthaförbundets nya verksamhetsledare


– Jag har med intresse följt Marthaförbundets verksamhet och den förnyelseprocess som förbundet genomgått under de senaste tio åren. Marthaförbundet gör ett ytterst viktigt jobb och axlar ett stort samhällsansvar. Jag vill vara med och utveckla och förverkliga Marthaförbundets värderingar som jag ser att verkligen ligger i tiden.

Hon anser att man bör se styrkan och vikten i vardagen. När hon jag själv var hemma med barnen levde hon enligt devisen "gör vardagen till en fest".

– Marthaförbundet vill lyfta fram det enkla vardagslivet, glädjen i vardagen och skapa en bättre värld för alla, en vardag i taget. Det passar som hand i handske med mina egna värderingar och min syn på samhället, säger Jansson.

Hon har också arbetat på Folkhälsan som sakkunnig i frågor som berör barn och hälsa, som chef för ungdomsarbetet samt som generalsekreterare för Pohjola-Nordens Ungdomsförbund.

– Annika Jansson har stor erfarenhet av tredje sektorn och ledarskap. Dessutom har hon ett ekonomiskt kunnande och ett brett nätverk, vilket är vad Marthaförbundet behöver just nu, säger Marthaförbundets ordförande Andrea Hasselblatt.

Jansson har studerat till politices magister vid Åbo Akademi, med folkrätt som huvudämne samt statskunskap och japanska som biämnen. Hon är bosatt i Kyrkslätt, är gift och har två barn.