|

Nya OS-samtal mellan nord och syd

Nordkorea vill i nästa vecka åter träffa Sydkorea i Panmunjom för att prata om landets deltagande i OS i Pyeongchang.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Enligt ett uttalande från Sydkoreas återföreningsdepartement har Nordkorea föreslagit ett nytt möte på tjänstemannanivå i gränsbyn Panmunjom på måndag, den 15 januari. Nordkorea vill då ha samtal om att skicka artister till spelen.

Nordkorea har också föreslagit ytterligare ett datum för att på tjänstemannanivå diskutera landets deltagande i OS, enligt återföreningsdepartementet.

På den föreslagna platsen för mötet, Panmunjom, hölls i tisdags de första överläggningarna på mer än två år mellan Nord- och Sydkorea. Efter det elva timmar långa mötet utlovade Nordkorea bland annat att sända en stor delegation till vinter-OS i Pyeongchang.

Redan nu i helgen träffar Internationella olympiska kommittén representanter för Nord- och Sydkorea i OS-högkvarteret i Lausanne för att diskutera Nordkoreas deltagande i spelen. De samtalen leds av IOK-ordföranden Thomas Bach och enligt IOK ska det då fattas "avgörande beslut" om Nordkoreas OS-deltagande.

Bland annat ska storleken på den nordkoreanska truppen, hur kläderna ska se ut och detaljer kring OS-invigningen diskuteras.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan