Under natten blev en varg påkörd på Larvvägen. Olyckan inträffade straxt efter midnatt natten till torsdag. Krocken inträffade i närheten av Mäkipäävägens korsning. I kollisionen med lastbilen slungades vargen ner i diket och släpade sig sedan med hjälp av framtassarna mot skogskanten. Under torsdagen började man misstänka att vargen kan vara en jämthund.

Direkt efter olyckan har polisen tillkallat Storviltsassistans (SRVA) till platsen för att spåra vargen med en hund. På morgonen gick polisen ut med information om att den skadade vargen kan vara farlig och att den som ser den ska kontakta nödcentralen.

Polisen avbröt sökandet

Efter flera timmars sökande uppgav polisen att man sökoperationen i området avbryts. Polisen misstänkte att vargen var en jämthund på rymmen från en gård i närheten av olycksplatsen.

Jämthunden som var på rymmen har nu återvänt hem och ägaren har konstaterat att hunden har skador på bakbenen som tyder på att den är "vargen" som blev påkörd.

- Vi vet inte hur skadad hunden är. Ägaren kommer att ta hunden till djurläkaren. Men den har tagit sig hem själv, vilket är ett gott tecken, säger Mikael Appel på Polisen.

Han konstaterar att det är lätt hänt att man tar fel på en jämthund och varg vid en kollission.

- Då det gäller att identifiera djur i kollissioner är det lätt att ta fel, speciellt mitt i natten. Jämthund och varg liknar varandra. Det händer också att människor som meddelar att de varit med i en älgkrock visar sig ha kolliderat med rådjur eller hjortdjur, säger Appel.

Texten uppdaterad 15.30: Vargen var med största sannolikhet en jämthund på rymmen.