|

Valvakan i tv sänds från Ständerhuset

NyhetsbildZoom
Ständerhuset. Foto: SPT/Ari Sundberg
Mediernas nationella valvaka arrangeras i år på Ständerhuset i Helsingfors. Cirka 150 journalister av vilka 80 från utlandet kommer att finnas på plats.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Ett flertal mediebolag, däribland Yle, MTV och Hufvudstadsbladet, arrangerar i kväll en nationell valvaka i Ständerhuset i centrala Helsingfors.

De åtta presidentkandidaterna kommer att anlända till valvakan cirka klockan 20.20 och stannar till cirka klockan 22, då valresultatet torde vara klart.

Det anrika Ständerhuset stod färdigt år 1891 och uppfördes för det autonoma Finlands första riksdag, ståndsriksdagen. Då Finland fick en enkammarriksdag år 1906 blev huset för litet för riksdagen som till andra lokaler.

I dag används huset som statsrådets mötes- och representationslokal.

Huset är i nyrenässans och planerades av arkitekten Gustaf Nyström.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan