|

Vargar i Ullava får fällas

NyhetsbildZoom
Arkivbild på varg. Foto: Arkiv
Viltcentralen har beviljat ett undantagstillstånd att två vargar som rör sig i området Ullava, Kaustby, Toholampi och Kannus får fällas, skriver KP24.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Undantagstillståndet beviljades i torsdags. Som orsak till undantagstillståndet uppges de märkbara skadorna som vargparet har orsakat. Vargparet har bland annat dödat jakthundar i området.

Viltcentralens jaktchef Mikael Luoma säger till KP24 att tillstånden ansöktes om och beviljades specifikt för att fälla vargparet som bor i området. I området finns också en vargflock, men jakttillståndet berör inte den.

Detta är det fjärde tillståndet som beviljas i Finland denna säsong.

I fjol fick man också beviljat ett undantagstillstånd i området. Då kunde inte jakten genomföras. Det nya tillståndet trädde i kraft omedelbart och jakttiden är 21 dagar.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan