|

Vargar i Ullava får fällas

NyhetsbildZoom
Arkivbild på varg. Foto: Arkiv
Viltcentralen har beviljat ett undantagstillstånd att två vargar som rör sig i området Ullava, Kaustby, Toholampi och Kannus får fällas, skriver KP24.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Undantagstillståndet beviljades i torsdags. Som orsak till undantagstillståndet uppges de märkbara skadorna som vargparet har orsakat. Vargparet har bland annat dödat jakthundar i området.

Viltcentralens jaktchef Mikael Luoma säger till KP24 att tillstånden ansöktes om och beviljades specifikt för att fälla vargparet som bor i området. I området finns också en vargflock, men jakttillståndet berör inte den.

Detta är det fjärde tillståndet som beviljas i Finland denna säsong.

I fjol fick man också beviljat ett undantagstillstånd i området. Då kunde inte jakten genomföras. Det nya tillståndet trädde i kraft omedelbart och jakttiden är 21 dagar.

Kommentarer
|

VIDEO: Träna tillsammans med din hund – dobo kallas det

Doboinstruktören Sevil Ilter visar med hunden Veera olika doboövningar, som är bra träning – för både hund och förare.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Sport

Vasaåkaren Mäki tog betydande poäng – vet var han kan kapa sekunder

LÄNGDSKIDOR Joni Mäki från Vasa nådde ett mål för säsongen. Han visade att han är mer än bara en sprinter – och tog världscuppoäng på 15 kilometer klassiskt.

Nyhetsbild
Utrikes

Misstänkt mässlingsfall i Umeå

Ett barn som besökt primärvårdsjouren och Norrlands universitetssjukhus under veckan misstänks vara drabbat av den mycket smittsamma och potentiellt farliga sjukdomen mässling, rapporterar lokala medier.

Nyhetsbild
Ekonomi

Nya bankautomater installeras i S-gruppens butiker

Otto-automaterna vid S-gruppens butiker i Vasa byts ut i början av februari. Detta kan innebära hål i väggen under några dagar.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan