|

Tjuvar struntade i dyra verktyg hos Jakobstadsföretag - tog whisky, tv och snowboard

NyhetsbildZoom
Två personer fastnade på övervakningskameran. På bilden ser man att ena lampan glömts på inne i lokalen. Foto: Kuhlbergs Byggservice AB OY
Kuhlbergs Byggservice hade inbrott i sina lokaler natten mellan fredag och lördag. Inbrottstjuvarna fastnade på bild. Företagsägaren förundrar sig över valet av stöldgods. - De har inte siktat in sig på rätt saker, om vi säger så, säger ägaren.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Inbrottet gjordes klockan 04:30 i företagslokalen. Anton Kuhlberg, som äger företaget, säger att det verkar som att de varit inne i lokalen förr. Men att de inte valt att stjäla de värdefulla sakerna.

- De har inte riktigt tänkt efter. Lagret är fullt med dyra verktyg. Istället stal de en tv vi just skaffat, en whiskyflaska, en backkamera till en bil och en snowboard, säger Kuhlberg.

Kuhlberg och företagets bokförare skulle på lördagen bokföra en tv som de handlat till lokalen. Då märkte de att den var försvunnen. Kuhlbergs spontana tanke var att någon lånat den.

- Det låter inte så logiskt i efterhand men så tänkte jag då. När jag började se mig omkring såg jag att ena bilens dörr var halvt öppen. Då märkte jag att kameran från den var borta.

Kuhlberg har monterat kameror på flera ställen både inuti och utanför lokalen. Två personer fastnade på bild och på lördagen vädjade Kuhlberg på företagets Facebooksida till tjuvarna att de ska lämna tillbaka det som stulits. Inlägget delades redan den första timmen över hundra gånger.

Totalt befann sig inbrottstjuvarna i lokalen i sju minuter. Det är märkligt hur de visste hur de skulle bryta sig in tycker Kuhlberg.

- Det kan hända att de lirkat något lås. Det finns inga brytmärken någonstans.

På Polisinrättningen i Österbotten meddelar de att de besökt platsen och kan informera mera i morgon.

Jag rekommenderar artikeln ()

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Inrikes

Seglare räddades i hårt väder på Norra Östersjön

Två seglare råkade i sjönöd under tisdagskvällen efter att deras segelbåt började läcka och rodret gått sönder. Sjöbevakningen räddade seglarna med helikopter.

Nyhetsbild
Inrikes

Finländarnas införsel av snus ökar fortfarande

Finländska resenärer förde in 15,9 miljoner snusdosor och 469 miljoner cigaretter i Finland mellan april 2017 och maj 2018.

Nyhetsbild
Lokalt

Medicinen var för dyr och Lucas fick ingen hjälp – Nu får han äntligen behandling

VASA Lucas Räisänen lever med en obotlig muskelsjukdom. Den medicin som skulle kunna hjälpa honom var för dyr, ansåg Finland. Tills i maj, då kom glädjebeskedet: Lucas ska få testa den nya medicinen.

Nyhetsbild
Lokalt

Kaskö förbereder rivning av gamla lågstadiet

Vad kostar det att riva gamla lågstadiet i Kaskö, vad sker med lösöret, vad ska tas till vara, vad ska säljas, vad ska arkiveras och vad ska förstöras? Frågorna är många när Kaskö funderar på framtiden för den drabbade skolbyggnaden.

Mest läst senaste veckan