;
|

Tjuvar struntade i dyra verktyg hos Jakobstadsföretag - tog whisky, tv och snowboard

NyhetsbildZoom
Två personer fastnade på övervakningskameran. På bilden ser man att ena lampan glömts på inne i lokalen. Foto: Kuhlbergs Byggservice AB OY
Kuhlbergs Byggservice hade inbrott i sina lokaler natten mellan fredag och lördag. Inbrottstjuvarna fastnade på bild. Företagsägaren förundrar sig över valet av stöldgods. - De har inte siktat in sig på rätt saker, om vi säger så, säger ägaren.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Inbrottet gjordes klockan 04:30 i företagslokalen. Anton Kuhlberg, som äger företaget, säger att det verkar som att de varit inne i lokalen förr. Men att de inte valt att stjäla de värdefulla sakerna.

- De har inte riktigt tänkt efter. Lagret är fullt med dyra verktyg. Istället stal de en tv vi just skaffat, en whiskyflaska, en backkamera till en bil och en snowboard, säger Kuhlberg.

Kuhlberg och företagets bokförare skulle på lördagen bokföra en tv som de handlat till lokalen. Då märkte de att den var försvunnen. Kuhlbergs spontana tanke var att någon lånat den.

- Det låter inte så logiskt i efterhand men så tänkte jag då. När jag började se mig omkring såg jag att ena bilens dörr var halvt öppen. Då märkte jag att kameran från den var borta.

Kuhlberg har monterat kameror på flera ställen både inuti och utanför lokalen. Två personer fastnade på bild och på lördagen vädjade Kuhlberg på företagets Facebooksida till tjuvarna att de ska lämna tillbaka det som stulits. Inlägget delades redan den första timmen över hundra gånger.

Totalt befann sig inbrottstjuvarna i lokalen i sju minuter. Det är märkligt hur de visste hur de skulle bryta sig in tycker Kuhlberg.

- Det kan hända att de lirkat något lås. Det finns inga brytmärken någonstans.

På Polisinrättningen i Österbotten meddelar de att de besökt platsen och kan informera mera i morgon.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Stora markbyggen ändrar Sandviken i grunden

De närmaste två åren betyder stora förändringar i Sandviken. En del av motorvägen blir gata, det ska byggas parkeringsplatser, två rondeller och nya gator. Och inte minst: Vasa får en ny konstisbana och bobollsplanen flyttas.

Nyhetsbild
Kultur

KAJ:s musikal "Gambämark" skildrar österbottniskt paradis

En föreställning starkt inspirerad av Vörå spelmansklubb och Lejonkungen. Så beskrivs den nya musikalen "Gambämark" av och med humorgruppen KAJ. Den 7 april släpps biljetterna.

Nyhetsbild
Lokalt

Amfetaminpåverkad bilist stoppad på motorvägen i Vasa

VASA I torsdags stoppades två misstänkta rattfyllerister i kvällstrafiken i Vasa. En av bilisterna stoppades på motorvägen efter att polisen mottagit uppgifter om ett fordon med osäker körstil. Det visade sig att bilisten saknade giltigt körkort och körde drogpåverkad.

Nyhetsbild
Inrikes

Hovrätten: Diskriminerande mot totalvägrare att Jehovas vittnen befrias från värnplikten

Helsingfors hovrätt konstaterade på fredagen att det är mot grundlagens diskrimineringsförbud att befria endast Jehovas vittnen från militär- och civiltjänstgöring. Hovrätten frigav en totalvägrare som dömts till fängelsestraff.

Mest läst senaste veckan