|

Jari Jokinen leder Teknikens akademiker

NyhetsbildZoom
Jari Jokinen har valts till ny verksamhetsledare för fackförbundet Teknikens akademiker.
Jari Jokinen har valts till ny verksamhetsledare för fackförbundet Teknikens akademiker (Tek).
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Jokinen efterträder Heikki Kauppi som går i pension i slutet av maj. Jokinen har ett förflutet som direktör för Teks enhet för utbildningspolitik och forskning. Jokinen sitter också i Akavas styrelse.

– Den tekniska utvecklingen är en av de viktigaste krafterna i den globala omvandlingen. Jag vill vara med om att trygga verksamhetsförutsättningarna för den tekniska branschen i vårt land, säger Jari Jokinen.

Teknikens akademiker är Akavas näst största medlemsförbund med cirka 73 000 medlemmar. Tek firar sitt 120-års jubileum i år.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan