121 av dem som mist livet i de senaste sju dagarnas flyganfall och artillerield är barn, enligt SOHR, som bevakar kriget från Storbritannien.

Två dagar i rad har FN:s säkerhetsråd misslyckats med att klubba en resolution om vapenvila i Syrien. Planen är nu att säkerhetsrådet ska träffas klockan 18 på lördagen svensk tid och rösta om förslaget. Diplomaterna i FN-skrapan i New York jobbar mot klockan, samtidigt som döda dras fram ur rasmassorna efter bombningarna mot östra Ghouta.

Resolutionen, som innebär att flyganfallen över östra Ghouta stoppas i 30 dagar, har lagts fram av Sverige och Kuwait. Under torsdagen och fredagen gjordes intensiva försök för att övertala Ryssland att inte stoppa ytterligare en FN-resolution om Syrien med ett veto, vilket hänt vid elva tidigare tillfällen. Ryssland är allierat med den syriska regimen i det pågående inbördeskriget.

Bara under fredagen ska 38 civila ha mist livet, och i nya flygräder på lördagen ytterligare 21, enligt SOHR, vars uppgifter är svåra att verifiera på grund av konflikten. Fler än 2 000 människor har skadats och många sjukhus i området har slagits ut, enligt människorättsorganisationer.

Syftet med vapenvilan är att humanitär hjälp ska nå de belägrade invånarna, och att skadade och allvarligt sjuka ska kunna lämna området. Men för att det ska bli verklighet krävs att Ryssland inte stoppar resolutionen.

I november användes den ryska delegationen sitt veto för att sätta stopp för en FN-ledd utredning om kemvapenattacker i Syrien.