Enkäten besvarades av 101 riksdagsledamöter vid månadsskiftet januari-februari.

Av de ledamöter som sitter i regeringspartier anser över 90 procent att pandorna är en positiv sak för Finland.

Men i oppositionen tvivlar man. Närmare 60 procent av oppositionens riksdagsledamöter anser att pandornas ankomst till Finland som negativt. Mest kritisk är man till att pandorna tagits bort från sin naturliga levnadsmiljö.

Vänsterförbundets ordförande Li Andersson är en av dem som är mest kritiska.

– Jag stöder inte ett förbättrande av affärsrelationer och utövande av diplomati på djurens bekostnad. Det har också spekulerats att pandornas ankomst till Finland är orsaken till Finlands tystnad i människorättsfrågor, säger Andersson.

Svenska folkpartiets ordförande Anna-Maja Henriksson är inne på samma linje.

– Djur mår i första hand bäst i sina egna naturliga levnadsförhållanden. Pandorna får inte leda till att människorättsfrågorna glöms bort när det gäller relationen till Kina.

Av de riksdagsledamöter som ställer sig positiva till pandorna anser bland annat att de bidrar till ökad turism och förbättrar de diplomatiska och ekonomiska relationerna mellan Kina och Finland. Skyddandet av pandor kan förbättras och utvecklas i och med det finländska pandaprojektet.

Riksdagsledamot Mikko Savola(C), som kommer från Etseri, säger till Lännen Media att pandahuset är helt och hållet byggt utgående från pandornas villkor.

– Djuren har gott om utrymme både inomhus och utomhus.