Orsaken till problemen finns hos postens sida, säger webbkommunikatör Gustaf Westerholm på Korsholms kommun.

– Vi har fått rapporter från vissa delar av Korsholm där folk inte fått enkäten. Dessutom har en del hört av sig till oss och berättat att vissa medlemmar i hushållet fått enkäten medan andra blivit utan.

Westerholm hoppas att posten levererar enkäten senast under den här veckan, eftersom svarstiden annars blir så kort.

– Det här är väldigt beklagligt. Det vore en sak om det på grund av utdelningsskäl bara var vissa områden som blivit utan, men jag kan inte förstå hur det fungerar att det finns hushåll där bara någon fått enkäten.

Ett annat problem som Westerholm vill poängtera är att id-numret, som behövs för att besvara enkäten på webben, har av okänd orsak bytt plats på dokumentet.

– Enligt informationen vi gett ut skulle den finnas i högra hörnet. Nu finns numret istället på enkätens baksida. Därför uppmanar vi alla att se efter en gång till där, säger Westerholm.

Vid utdelningen i Vasa är man medvetna om problemet, men felet ligger inte hos dem. Det säger Stefan Hedman, produktionsförman vid Postens utdelning.

Problemet är nämligen det att efter att enkäten, som tryckts vid Korsholms tryckeri, levererats till Posten sorteras breven maskinellt i Tammerfors. Av någon anledning kommer nu breven sedan etappvis till utdelningen i Vasa, som sedan delar ut posten vartefter.

Det är nu främst en viss del av breven som är försenade.

– Något har helt enkelt gått snett för de brev som blir utdelade i morgon, annars är utdelningen enligt de leveransvillkor vi lovar. Vi reder ut situationen, säger Hedman.

Han poängterar också att den sista orten - Kvevlax - kommer få enkäten i morgon fredag.

Bakgrund: Korsholmsenkäten

  • Enkäten skickas ut av Korsholms kommun till alla kommuninvånare. Målsättningen är att höra deras tankar kring samgångsförhandlingarna med Vasa stad.
  • Avsikten är att sammanställa de frågor som korsholmarna tycker är viktiga och som bör tas i beaktande inför dessa förhandlingar.
  • Enkäten kan besvaras av alla personer, som är bosatta i Korsholm och som är födda före år 2003.
  • Enkäten görs i samarbete med Institutet för samhällsforskning vid Åbo Akademi, som också svarar för sammanställningen av svaren på enkäten.
  • Enkäten ska besvaras senast den 12 mars.