20-åring våldtagen i Vasa centrum

NyhetsbildZoom
Polisen. Foto: Roni Rekomaa/Lehtikuva
En 20-årig kvinna har gjort en anmälan till polisen om att hon blivit våldtagen. Polisen har inlett en förundersökning och ger ut mera uppgifter på torsdag eftermiddag.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Polisen hade läst rykten på Facebook om att en ung kvinna blivit bortförd i en bil och våldtagen.

På onsdagsförmiddagen gick polisen ut med en begäran om mera uppgifter och uppmanade den som blivit antastad att göra en anmälan.

Det gav resultat. Några timmar efter uppropet kontaktade en kvinna bosatt i Vasa polisen och undertecknade en anmälan om våldtäkt. Händelsen har inträffat natten mellan lördag och söndag i Vasa centrum.

Polisen har inlett en förundersökning kring en misstänkt våldtäkt.

Förundersökningsledaren Mikko Uusimäki säger att undersökningen är alldeles i början och att polisen inte i det här skedet har mera detaljer att berätta.

– Vi utreder vad som har hänt och ger mera information på torsdag eftermiddag, säger Uusimäki.

Jag rekommenderar artikeln

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Simtur ledde till att båt kantrade - räddades av förbipasserande

Österbottens räddningsverk fick under lördagen ett larm om att tre personer hamnat i vattnet när en båt kantrat i samband med en simtur. Flera enheter kallades till platsen.

Nyhetsbild
Lokalt

Åror snabbare än segel i årets Monäsrodden

NYKARLEBY. Det är god stämning, vindstilla väder och kö till både laxsoppa och glass när klockan närmar sig start för allmogebåtarna i Monäsrodden. I år är det artonde gången kapplöpningen ordnas.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Toppstjärnor på den unika musik-, mat och vinfestivalen i Inre hamnen i Vasa nästa vecka 27-28.7

Annons från Vasa Festival Sista veckoslutet i juli brakar det loss på den österbottniska kusten då Vasa återtar sin plats på den nationella festivalkartan i och med Vasa Festival som ordnas i den maritima parkmiljön i Inre hamnen i Vasa.

Mest läst senaste veckan