|

Nykarlebybon Mathias Nylund gick inte vidare i The Voice

NyhetsbildZoom
Mathias Nylund känner att hans deltagande i The Voice är ett kvitto på att han kan sjunga. Foto: Saku Tiainen
Trots stående ovationer från både publiken och domarna tvingades Mathias Nylund lämna The Voice of Finland. Men programmet ledde till att en dröm gick i uppfyllelse. Se framträdandet här:
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Vid sitt första framträdande i The Voice vände sig alla domare om, och Mathias Nylund blev vald till team Olli Lindholm. I fredagens program var det dags för duellen, där två tävlande sjunger med och mot varandra. Efter framträdandet måste teamledaren välja vem han vill att ska fortsätta i teamet.

Nylund sjöng med Roberto Brandon.

– Han är min skräckmotståndare i vårt lag eftersom han är jättebra. Det var skräckblandad förtjusning att gå i duell med honom, sade Nylund innan framträdandet sändes.


Efter att Brandon och Nylund framfört sin version av Leonard Cohans "Hallelujah" fick de stående ovationer av både domarna och publiken. Teamledaren Olli Lindholm valde att låta Brandon gå vidare. Nylund hade då chans att bli vald till någon av de andra teamen, men blev inte vald och föll då ut ur tävlingen.

– Jag tycker att Brandon är jättebra och jag visste att de kommer att vilja lyfta fram honom i tävlingen. Jag kan också tänka mig att han var den bättre av oss i duellen.

Men han är ändå lite besviken.

– Speciellt med tanke på hur entusiastiska domarna var vid mitt första uppträdande, så var det en liten besvikelse. Jag hade hoppats att någon av de andra domarna skulle välja in mig i sitt lag, säger Nylund.

Samtidigt ser han också framgången: han var en av få som tog sig vidare.

– Jag har också via sociala medier fått ett kvitto på att jag är en ganska bra på att sjunga. Och i något skede måste man falla ur om man inte vinner.

Deltagandet har också lett till något konkret. Han har fått lokala erbjudande som han tycker är intressanta. Han kommer bland annat uppträda med kören Euforia. Den 5 maj är en konsert i Schaumanssalen i Jakobstad inplanerad.

– Jag sjunger normalt i ett coverband, men nu får jag delta i en produktion där man blir uppbackad av en kör, och man sjunger för en publik som lyssnar. Spelar man i dansband så kommer folk för att dansa, men i en sån här produktion kommer folk för musiken. Det är en dröm som går i uppfyllelse för mig, säger Nylund.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Simtur ledde till att båt kantrade - räddades av förbipasserande

Österbottens räddningsverk fick under lördagen ett larm om att tre personer hamnat i vattnet när en båt kantrat i samband med en simtur. Flera enheter kallades till platsen.

Nyhetsbild
Lokalt

Åror snabbare än segel i årets Monäsrodden

NYKARLEBY. Det är god stämning, vindstilla väder och kö till både laxsoppa och glass när klockan närmar sig start för allmogebåtarna i Monäsrodden. I år är det artonde gången kapplöpningen ordnas.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Toppstjärnor på den unika musik-, mat och vinfestivalen i Inre hamnen i Vasa nästa vecka 27-28.7

Annons från Vasa Festival Sista veckoslutet i juli brakar det loss på den österbottniska kusten då Vasa återtar sin plats på den nationella festivalkartan i och med Vasa Festival som ordnas i den maritima parkmiljön i Inre hamnen i Vasa.

Mest läst senaste veckan