Vid sitt första framträdande i The Voice vände sig alla domare om, och Mathias Nylund blev vald till team Olli Lindholm. I fredagens program var det dags för duellen, där två tävlande sjunger med och mot varandra. Efter framträdandet måste teamledaren välja vem han vill att ska fortsätta i teamet.

Nylund sjöng med Roberto Brandon.

– Han är min skräckmotståndare i vårt lag eftersom han är jättebra. Det var skräckblandad förtjusning att gå i duell med honom, sade Nylund innan framträdandet sändes.

Efter att Brandon och Nylund framfört sin version av Leonard Cohans "Hallelujah" fick de stående ovationer av både domarna och publiken. Teamledaren Olli Lindholm valde att låta Brandon gå vidare. Nylund hade då chans att bli vald till någon av de andra teamen, men blev inte vald och föll då ut ur tävlingen.

– Jag tycker att Brandon är jättebra och jag visste att de kommer att vilja lyfta fram honom i tävlingen. Jag kan också tänka mig att han var den bättre av oss i duellen.

Men han är ändå lite besviken.

– Speciellt med tanke på hur entusiastiska domarna var vid mitt första uppträdande, så var det en liten besvikelse. Jag hade hoppats att någon av de andra domarna skulle välja in mig i sitt lag, säger Nylund.

Samtidigt ser han också framgången: han var en av få som tog sig vidare.

– Jag har också via sociala medier fått ett kvitto på att jag är en ganska bra på att sjunga. Och i något skede måste man falla ur om man inte vinner.

Deltagandet har också lett till något konkret. Han har fått lokala erbjudande som han tycker är intressanta. Han kommer bland annat uppträda med kören Euforia. Den 5 maj är en konsert i Schaumanssalen i Jakobstad inplanerad.

– Jag sjunger normalt i ett coverband, men nu får jag delta i en produktion där man blir uppbackad av en kör, och man sjunger för en publik som lyssnar. Spelar man i dansband så kommer folk för att dansa, men i en sån här produktion kommer folk för musiken. Det är en dröm som går i uppfyllelse för mig, säger Nylund.