|

Yle: Ytterligare en kvinna misstänks för misshandel i silvervattensfallet

NyhetsbildZoom
Kollodialt silver. Foto: Arkiv/Linus Lindholm
En till kvinna som medverkade i tv-programmet "Spotlight" om silvervatten misstänks för misshandel. Det rapporterar Yle Österbotten i dag.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Polisens förundersökning i silvervattensfallet är nu på slutrakan, och kriminalkommissarie Eero Välimäki säger till Yle att han tror att fallet går till åklagaren inom de närmaste veckorna.

Det var i november som Yle-programmet "Spotlight" tog upp ämnet kolloidalt silver. Bland annat intervjuades personer som anser att kolloidalt hjälper mot bakterier och virus. En kvinna som berättade att hon brukar lägga silvervatten i dotterns nappflaska polisanmäldes senare av riksdagsledamoten Mikko Kärnä (C).

Nu är alltså ytterligare en kvinna som medverkade i programmet misstänkt för misshandel.

Som VBL/ÖT tidigare rapporterat har polisen begärt in utlåtanden av bland andra Institutet för hälsa och välfärd (THL) och Säkerhets- och utvecklingscentret för läkemedelsområdet (Fimea) för att få klarhet i silvervattnets giftighet.

Både THL och Evira har varnat för användning av kolloidalt silver. Enligt THL är stora mängder silvervatten skadligt för kroppens organ, och det finns inte heller några bevisade fördelar med att dricka det i små mängder.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan