|

Yle: Ytterligare en kvinna misstänks för misshandel i silvervattensfallet

NyhetsbildZoom
Kollodialt silver. Foto: Arkiv/Linus Lindholm
En till kvinna som medverkade i tv-programmet "Spotlight" om silvervatten misstänks för misshandel. Det rapporterar Yle Österbotten i dag.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Polisens förundersökning i silvervattensfallet är nu på slutrakan, och kriminalkommissarie Eero Välimäki säger till Yle att han tror att fallet går till åklagaren inom de närmaste veckorna.

Det var i november som Yle-programmet "Spotlight" tog upp ämnet kolloidalt silver. Bland annat intervjuades personer som anser att kolloidalt hjälper mot bakterier och virus. En kvinna som berättade att hon brukar lägga silvervatten i dotterns nappflaska polisanmäldes senare av riksdagsledamoten Mikko Kärnä (C).

Nu är alltså ytterligare en kvinna som medverkade i programmet misstänkt för misshandel.

Som VBL/ÖT tidigare rapporterat har polisen begärt in utlåtanden av bland andra Institutet för hälsa och välfärd (THL) och Säkerhets- och utvecklingscentret för läkemedelsområdet (Fimea) för att få klarhet i silvervattnets giftighet.

Både THL och Evira har varnat för användning av kolloidalt silver. Enligt THL är stora mängder silvervatten skadligt för kroppens organ, och det finns inte heller några bevisade fördelar med att dricka det i små mängder.

Jag rekommenderar artikeln

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Nu gäller övertidsförbud på centralsjukhuset – "Borde inte påverka patientsäkerheten"

VASA Fackföreningarnas protest mot regeringens lagförslag påverkar antagligen vardagen på centralsjukhuset. Det tror huvudförtroendemannen Kim Berg: "Det händer varje dag att någon måste byta skift eller jobba övertid."

Nyhetsbild
Lokalt

Räddningsverket söker efter försvunnen luftfarkost i Laihela

LAIHELA Räddningsverket fick larm om en liten flygolycka i Laihela strax efter halv 11 på onsdagsförmiddagen.

Nyhetsbild
Lokalt

350 studerande ska sitza på torget – "Vasa vill verkligen vara en äkta studiestad"

VASA Det duggregnar och börjar blåsa upp medan Vasa universitets studentkår (VYY) radar ut bord på Vasa torg. De ordnar sitz för 350 personer och hoppas på soligare väder till kvällen.

Nyhetsbild
Lokalt

Nina Smulters avhandling ger resultat: Förbättrar vården för hjärtopererade

Det kan hända plötsligt, utan förvarning. Patienten som nyligen blivit hjärtopererad kan bli aggressiv, förvirrad eller reagera långsamt. Tillståndet kallas delirium och Malaxbon Nina Smulter lyfter upp det i sin doktorsavhandling – ett arbete som redan lett till förändrade vårdrutiner.

Mest läst senaste veckan