|

Yle: Ytterligare en kvinna misstänks för misshandel i silvervattensfallet

NyhetsbildZoom
Kollodialt silver. Foto: Arkiv/Linus Lindholm
En till kvinna som medverkade i tv-programmet "Spotlight" om silvervatten misstänks för misshandel. Det rapporterar Yle Österbotten i dag.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Polisens förundersökning i silvervattensfallet är nu på slutrakan, och kriminalkommissarie Eero Välimäki säger till Yle att han tror att fallet går till åklagaren inom de närmaste veckorna.

Det var i november som Yle-programmet "Spotlight" tog upp ämnet kolloidalt silver. Bland annat intervjuades personer som anser att kolloidalt hjälper mot bakterier och virus. En kvinna som berättade att hon brukar lägga silvervatten i dotterns nappflaska polisanmäldes senare av riksdagsledamoten Mikko Kärnä (C).

Nu är alltså ytterligare en kvinna som medverkade i programmet misstänkt för misshandel.

Som VBL/ÖT tidigare rapporterat har polisen begärt in utlåtanden av bland andra Institutet för hälsa och välfärd (THL) och Säkerhets- och utvecklingscentret för läkemedelsområdet (Fimea) för att få klarhet i silvervattnets giftighet.

Både THL och Evira har varnat för användning av kolloidalt silver. Enligt THL är stora mängder silvervatten skadligt för kroppens organ, och det finns inte heller några bevisade fördelar med att dricka det i små mängder.

Jag rekommenderar artikeln

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

"Wogeln" ser sig själv i sin publik: Som en spegel

KRONOBY Förr var det spel som gällde men nu streamar Valter "Wogeln" Kangas IRL, som det kallas då någon sänder live på nätet från den fysiska världen.

Nyhetsbild
Lokalt

AXEL ÅHMAN: Traditionellt lillebrorskomplex

MIDSOMMARKRÖNIKA Det svider att erkänna men Sverige är lite bättre än Finland på en hel del saker. En av dem är att fira midsommar. De har patenterat idyllen med midsommarstång, smågrodorna och nubbe till sillen. Bland lummiga björkar i strålande solsken hoppar de runt med blomsterkransar i håret och sjunger sommarsånger med sin glättiga accent medan de har det så där äckligt perfekt som man bara kan ha det i Sverige.

Nyhetsbild
Utrikes

Finländska bordtennisvirtuoser spelar med saxar och hårfönar – har redan 100 miljoner visningar

Kan man släcka ett ljus med en pingisboll? Visst kan man det. Spela bordtennis med en hårfön? Det går an. Den finländska bordtennistrion Pongfinity har gjort ett namn för sig internationellt och siktar nu på att erövra den kinesiska marknaden.

Nyhetsbild
Opinion

KOLUMN: Snart pratar vi mera med robotar än med varandra

År 2020 kommer vi att prata mer med smarta manicker än med varandra. Är det en utveckling som vi vill ha, eller är det pengarna som styr?, undrar Niklas Nyberg i sin kolumn.

Nyhetsbild
Lokalt

I juli ändrar körkortslagen – mindre undervisning krävs för mopedkort

JAKOBSTAD Den obligatoriska övningskörningen slopas helt och sex teoritimmar ska bli fyra. På bilskolorna oroar man sig för att skicka ut mopedister som aldrig fått körundervisning i trafiken.

Mest läst senaste veckan