Det ryska utrikesdepartementets talesperson Maria Zacharova framträdde på måndagskvällen i rysk tv och kommenterade de beslut som fattats av flera länder om att utvisa ryska diplomater.

– Ett svar kommer självklart att ges på allting som hände i dag, sade Zacharova och tillade att åtgärder kommer att vidtas som är relevanta för varje land, rapporterar Interfax.

Biträdande utrikesminister Sergej Ryabkov utlovade på tisdagen "ett kraftfullt svar" speciellt riktat till USA som beslutat att utvisa 60 ryska diplomater. Men han påpekade samtidigt att dörren fortfarande är öppen för strategiska samtal mellan Moskva och Washington, rapporterar Reuters.

Australien meddelade på tisdagen att de ansluter sig till de länder som utvisar ryska diplomater som en reaktion på nervgiftsattacken mot den ryske ex-spionen Sergej Skripal i Storbritannien.

I ett uttalande säger premiärminister Malcolm Turnbull och utrikesminister Julie Bishop att två ryska diplomater måste lämna landet inom sju dagar, skriver Sydney Morning Herald.

Attacken mot Skripal är en del i ett hänsynslöst beteende från Ryssland "som utgör ett växande hot mot internationell säkerhet", skriver regeringen i uttalandet.

En lång rad EU-länder meddelade på måndagen att de stödjer Storbritannien genom att utvisa ryska diplomater. Sverige utvisar, liksom Finland och Norge, en rysk diplomat.

USA har beslutat att utvisa 60 ryska diplomater som beskrivs som "spioner".