Donationen överräcktes på tisdagen av föreningens styrelsemedlemmar.

– Föreningen har sedan grundandet gett sitt stöd till utbildningar inom teknikbranschen i Vasa. Föreningens verksamhet har länge tätt arbetat med Vasa yrkeshögskola, säger föreningen ordförande Johanna Ahopelto, doktor i filosofi och handelsvetenskaper.

Enligt föreningens viceordförande, diplomingenjör och magister i handelsvetenskaper Miika Pietilä, finns det ständigt ett behov av arbetskraft bland annat i Vasaregionens energitekniksektor.

– Här behövs kompetent arbetskraft. Det är inte möjligt att få en tillräcklig mängd arbetstagare till regionens företag om det inte finns utbildning till det, säger Pietilä.

Vasa yrkeshögskolas medelinsamling inleddes i början av det här året och avslutas vid årsskiftet. Med donationerna understöds yrkeshögskolans verksamhet och mål.

– De tekniska utbildningarna vid yrkeshögskolorna har länge lidit av svag finansiering på grund av skolornas finansieringsmodell. Donationen från föreningen är ett fint sätt att uppmärksamma ingenjörsutbildningens värde, säger Vasa yrkeshögskolas rektor Tauno Kekäle.