|

Centerns Kurvinen vill förnya jaktlagen – "om vargen attackerar husdjur får man skjuta den"

NyhetsbildZoom
Antti Kurvinen (C) vill ha förändringar i lagen som begränsar jakt på varg. Foto: Arkiv/Mikael Nybacka
Centerns riksdagsledamot i Österbotten, Antti Kurvinen, vill ändra lagen som begränsar jakt på varg så att den fungerar som i Sverige – om en varg attackerar ett husdjur får man skjuta. Det här skriver Maaseudun tulevaisuus.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Enligt Maaseudun tulevaisuus börjar Centerns riksdagsledamot i Österbotten, Antti Kurvinen, samla namn av riksdagsledamöter på torsdagen.

Kurvinen vill få en ändring i lagen som begränsar jakt på varg till vissa delar så att den skulle fungera som i Sverige. Det som Kurvinen vill få ändrat är bland annat att om en varg attackerar ett husdjur eller en jakthund får man skjuta – utan att tvingas vänta på tillstånd.

Enligt Maaseudun tulevaisuus hoppas Kurvinen få understöd för sitt förslag från alla riksdagspartier.

– Förhoppningen är att få fler än hundra underskrifter, säger Kurvinen till tidningen.

Många underskrifter skulle ge mer tyngd till ärendet och en snabbare behandling.

Jag rekommenderar artikeln

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Kaotisk parkering då folk vallfärdar till Sandö – "Bäst att promenera eller cykla"

VASA När parkeringsplatserna inte räcker till parkerar många solbadare på cykelvägen. Det är inte tillåtet, och de ansvariga för stranden önskar att de som kan cyklar eller promenerar dit.

Nyhetsbild
Lokalt

Den försvunna mannen i Vetil är återfunnen

VETIL Österbottens polisinrättning meddelar att den försvunna mannen i Vetil är återfunnen.

Nyhetsbild
Lokalt

Högtryck för iskallt jobb – glassleverantör i Karleby jublar

KARLEBY/NYKARLEBY I Sias fryslager sliter Miikka Kulla för att få ut glass till landets kiosker och butiker. Han jobbar i minus 21 grader. Precis som glassbolagen njuter även bryggerierna i värmen.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Toppstjärnor på den unika musik-, mat och vinfestivalen i Inre hamnen i Vasa nästa vecka 27-28.7

Annons från Vasa Festival Sista veckoslutet i juli brakar det loss på den österbottniska kusten då Vasa återtar sin plats på den nationella festivalkartan i och med Vasa Festival som ordnas i den maritima parkmiljön i Inre hamnen i Vasa.

Mest läst senaste veckan