USA:s president Donald Trump och Storbritanniens premiärminister Theresa May pratade med varandra efter det att Mays ministrar gett henne klartecken för att gå vidare med planerna på att agera militärt.

"De kom överens om att användningen av kemiska vapen inte får gå obemärkt förbi", enligt ett uttalande från Mays kansli.

Enligt ett uttalande från Vita huset talade Trump och May om "behovet av ett gemensamt svar på Syriens användning av kemiska vapen".


"Har aldrig sagt när en attack kommer att äga rum. Det kan bli väldigt snart eller inte alls så snart!"
skriver Donald Trump
på twitter

Trump har under dagen hållit överläggningar med sina säkerhetsrådgivare, men utan att fatta något beslut om ett svar på den misstänkta kemvapenattacken i syriska Douma den gångna helgen.

"Har aldrig sagt när en attack kommer att äga rum. Det kan bli väldigt snart eller inte alls så snart!", twittrar Trump.

Den franske presidenten Emmanuel Macron har sagt att det finns bevis för att kemiska stridsmedel användes och att det var den syriske presidenten Bashar al-Assads regim som låg bakom.

Ryssland, Syrien och Iran har sagt att rapporterna om Douma-attacken är uppdiktade av rebeller och hjälparbetare. Länderna har anklagat USA för att använda attacken som en förevändning för att kunna angripa den syriska regimen.