|

K-butik i Kyrkslätt sålde mjölk för 0,00 euro

I K-butiken i Masaby i Kyrkslätt var mjölkpaketen gratis på torsdagen för en dryg vecka sedan. Butiken sålde ungefär hundra liter mjölk för noll euro.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Köpman Jani Varjonen bestämde sig den femte april för att dela ut mjölk gratis som hade sista försäljningsdag samma dag. Mjölken hade blivit över från påskhelgen, men i hyllorna fanns även alldeles färsk mjölk. Köpmannen var ändå orolig över att den färska mjölken inte skulle räcka.

Den estniska tidningen Maaleht var först med nyheten och i Finland var Länsiväylä först med att uppmärksamma Masabys mjölkkampanj.

Masabys K-butik delar regelbundet ut mat som blivit över till aktörer, som sedan vidarebefordrar maten till mindre bemedlade. Enligt Varjonen tar de finländska matbutikerna matsvinnet på allvar. Bröd, färdig mat, mjölkprodukter och processat kött hör till de produkter som det blir mest över av, säger Varjonen till Ilta-Sanomat.

Frukt och grönsaker delas under vintertid till vilda hjortar och rådjur. Bröd som har passerat sista försäljningsdag matas året runt till lokala hästar, berättar Varjonen till Länisväylä.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan