|

Comey: Trump är moraliskt olämplig

USA:s president Donald Trump och den tidigare FBI-chefen James Comey. Zoom
Foto: Arkivbilder/Evan Vucci and Andrew Harnik/AP/TT

USA:s president Donald Trump och den tidigare FBI-chefen James Comey.

Donald Trump är "moraliskt olämplig" att vara USA:s president, säger den tidigare FBI-chefen James Comey.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Jag köper inte det som sägs om att han är mentalt inkompetent eller lider av ett tidigt stadium av demens. Jag tycker inte att han är medicinskt olämplig för att vara president. Jag tycker att han är moraliskt olämplig som president, säger Comey i en intervju med ABC.

– Vår president måste stå för respekt och vidhålla de värden som är kärnan i detta land. Det viktigaste är sanningen. Den här presidenten kan inte göra det, säger han.

James Comey fick sparken som FBI-chef av president Donald Trump i maj förra året. I dagarna släpps hans memoarer "A higher loyalty: Truth, lies and leadership" (översatt ungefär "En viktigare lojalitet: Sanning, lögner och ledarskap") och nu lanserar han boken genom att låta sig intervjuas av olika medieföretag.

Trump har uttryckt stor vrede över boken – där han bland annat liknas vid en maffiaboss – och kallar Comey för en "svag och lögnaktig slemklump".

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Sandstorm piskar Gran Canaria – österbottningar är mitt i ovädret

Sikten är dålig och det blåser kraftigt på Gran Canaria. Luften är full av små sandkorn, skriver Jukka Kanerva.
Foto: Jukka Kanerva

Sikten är dålig och det blåser kraftigt på Gran Canaria. Luften är full av små sandkorn, skriver Jukka Kanerva.

I lördags drog en sandstorm från Sahara in över Gran Canaria. Flera turister från Skandinavien och Finland är mitt i ovädret – bland annat flera österbottningar.

Mest läst senaste veckan