|

Comey: Trump är moraliskt olämplig

NyhetsbildZoom
USA:s president Donald Trump och den tidigare FBI-chefen James Comey. Foto: Arkivbilder/Evan Vucci and Andrew Harnik/AP/TT
Donald Trump är "moraliskt olämplig" att vara USA:s president, säger den tidigare FBI-chefen James Comey.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Jag köper inte det som sägs om att han är mentalt inkompetent eller lider av ett tidigt stadium av demens. Jag tycker inte att han är medicinskt olämplig för att vara president. Jag tycker att han är moraliskt olämplig som president, säger Comey i en intervju med ABC.

– Vår president måste stå för respekt och vidhålla de värden som är kärnan i detta land. Det viktigaste är sanningen. Den här presidenten kan inte göra det, säger han.

James Comey fick sparken som FBI-chef av president Donald Trump i maj förra året. I dagarna släpps hans memoarer "A higher loyalty: Truth, lies and leadership" (översatt ungefär "En viktigare lojalitet: Sanning, lögner och ledarskap") och nu lanserar han boken genom att låta sig intervjuas av olika medieföretag.

Trump har uttryckt stor vrede över boken – där han bland annat liknas vid en maffiaboss – och kallar Comey för en "svag och lögnaktig slemklump".

Kommentarer
|

Nya dödsfall på överfullt Mount Everest

Nyhetsbild
Det har varit en svart vecka på Mount Everest. Under lördagen steg veckans dödstal till åtta efter att en brittisk man mist livet på världens högsta berg. Arkivbild. Foto: Molly Sprayregen
Världens högsta berg, Mount Everest, fortsätter att skörda dödsoffer bland mängder av klättrare som drömmer om att nå dess topp. På en vecka har åtta människor mist livet – senast under lördagen då en brittisk man omkom.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Mest läst senaste veckan