|

May försvarar Syrienattacken i parlamentet

NyhetsbildZoom
Storbritanniens premiärminister Theresa May vid en presskonferens efter robotattacken mot Syrien. Foto: Simon Dawson
Storbritanniens premiärminister Theresa May håller i dag ett tal inför parlamentet där hon väntas försvara beslutet att genomföra den militära insatsen i Syren, utan att först ha tillfrågat den lagstiftande församlingen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Att May valde att tillsammans med USA och Frankrike skicka robotar mot flera mål i Syrien har ifrågasatts från flera håll, bland annat av Labourledaren Jeremy Corbyn.

"Jag anser att parlamentet borde ha blivit tillfrågat och fått rösta i frågan. Storbritanniens premiärminister är skyldig att svara inför parlamentet, inte att följa en amerikansk presidents infall", skrev Corbyn i ett meddelande till May under helgen.

Utrikesminister Boris Johnson stöttar Theresa May och säger inför hennes tal att robotanfallen var "rätt för Storbritannien och rätt för världen".

Tidningen Mail on Sunday har låtit undersöka allmänhetens stöd för attacken. Ungefär 36 procent av britterna stödjer landets deltagande i anfallet, 40 procent är emot och resten osäkra. May förväntas försvara den militära attacken med argumenten att humanitära skäl ligger bakom och att man hade stort internationellt stöd.

Kommentarer
|

Björn attackerade orienterare

Nyhetsbild
En annan björn. Arkivbild. Foto: Berit Roald/NTB Scanpix/TT
En man som orienterade råkade under lördagskvällen hamna mellan en björnhona och hennes unge i Ovanåkers kommun i Hälsingland, enligt polisen.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Mest läst senaste veckan