|

May försvarar Syrienattacken i parlamentet

Storbritanniens premiärminister Theresa May vid en presskonferens efter robotattacken mot Syrien. Zoom
Foto: Simon Dawson

Storbritanniens premiärminister Theresa May vid en presskonferens efter robotattacken mot Syrien.

Storbritanniens premiärminister Theresa May håller i dag ett tal inför parlamentet där hon väntas försvara beslutet att genomföra den militära insatsen i Syren, utan att först ha tillfrågat den lagstiftande församlingen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Att May valde att tillsammans med USA och Frankrike skicka robotar mot flera mål i Syrien har ifrågasatts från flera håll, bland annat av Labourledaren Jeremy Corbyn.

"Jag anser att parlamentet borde ha blivit tillfrågat och fått rösta i frågan. Storbritanniens premiärminister är skyldig att svara inför parlamentet, inte att följa en amerikansk presidents infall", skrev Corbyn i ett meddelande till May under helgen.

Utrikesminister Boris Johnson stöttar Theresa May och säger inför hennes tal att robotanfallen var "rätt för Storbritannien och rätt för världen".

Tidningen Mail on Sunday har låtit undersöka allmänhetens stöd för attacken. Ungefär 36 procent av britterna stödjer landets deltagande i anfallet, 40 procent är emot och resten osäkra. May förväntas försvara den militära attacken med argumenten att humanitära skäl ligger bakom och att man hade stort internationellt stöd.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Två personer döda i coronaviruset i Italien

Vidta försiktighetsåtgärder om ni åker till Wuhan i Kina, står det på ett plakat på Roms internationella flygplats Fiumicino. Arkivbild.
Foto: Gregorio Borgia/AP/TT

Vidta försiktighetsåtgärder om ni åker till Wuhan i Kina, står det på ett plakat på Roms internationella flygplats Fiumicino. Arkivbild.

Antalet dödsfall som kopplas till coronaviruset har nu stigit till två Italien, rapporterar nyhetsbyrån Ansa med hänvisning till sjukhuskällor.

Mest läst senaste veckan