|

Museum söker konstnärer för flerårigt projekt

NyhetsbildZoom
Lönnströms konstmuseum i Raumo. Foto: Niclas Warius
En konstnär – eller en bildkonstnärsgrupp – har chansen att genomföra ett konstprojekt i samarbete med Lönnströms konstmuseum i Raumo. Museet har reserverat 100 000 euro för projektet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Lönnströms konstmuseum har genomfört tre utställningsprojekt i samarbete med bildkonstnärer. Den 19 april öppnar ansökningstiden för ett fjärde utställningsprojekt. Sökanden – en konstnär eller en konstnärsgrupp – kan föreslå ett konstprojekt som museet och sökanden genomför tillsammans under de följande åren. Ansökningstiden pågår till den 15 oktober.

Museet har reserverat 100 000 euro för konstprojektet. Det finns flera villkor som ska uppfyllas, till exempel så ska projektet inte genomförts i motsvarande form tidigare. Publiken ska även kunna följa processens olika faser via webben.

Det vinnande projektet offentliggörs den 13 december.

Kommentarer
|

Vännerna minns Avicii – ett år sedan hans död

Nyhetsbild
Tim "Avicii" Bergling. Pressbild. Foto: Pressbild
Ett år efter Tim "Avicii" Berglings död hyllas hans minne över hela världen.– Mina tidigaste minnen av honom är att han var väldigt nyfiken på världen, säger Aviciis turnéledare i en radiointervju.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Bristen på trafikvett irriterar Christian – därför fotar han de som bryter mot reglerna

VASA Det är förbjudet att svänga vänster från Sandviksgatan in på Skolhusgatan. Ändå är det många bilister som slarvar, säger fotografen Christian Nylund. Han har nu samlat ihop en diger lunta bildbevis på trafiksyndare.

Nyhetsbild
Resfeber

Korsika – karg elegans mitt i Medelhavet

Korsika är en av Medelhavets allra vackraste öar. Den är inte publikfriande, men om du uppskattar en mindre insmickrande form av elegans har du kommit rätt.

Nyhetsbild
Lokalt

Brandmästare har tröttnat på påskhysset – "Den här traditionen förstår jag inte"

MALAX Österbottens räddningsverk hade under natten till söndagen fullt upp med att släcka brandfarliga påskhyss i bland annat Malax och Korsnäs. Ofoget krävde resurser från pågående byggnadsbrand.

Nyhetsbild
Lokalt

Vi vill veta hur du firar påsk – skicka in dina bilder till oss!

Påskhäxor, ägg, godis...eller något helt annat? Vad gör du i helgen? Skicka in dina påskbilder till oss så publicerar vi dem i ett bildspel på webben.

Mest läst senaste veckan