|

Museum söker konstnärer för flerårigt projekt

Lönnströms konstmuseum i Raumo. Zoom
Foto: Niclas Warius

Lönnströms konstmuseum i Raumo.

En konstnär – eller en bildkonstnärsgrupp – har chansen att genomföra ett konstprojekt i samarbete med Lönnströms konstmuseum i Raumo. Museet har reserverat 100 000 euro för projektet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Lönnströms konstmuseum har genomfört tre utställningsprojekt i samarbete med bildkonstnärer. Den 19 april öppnar ansökningstiden för ett fjärde utställningsprojekt. Sökanden – en konstnär eller en konstnärsgrupp – kan föreslå ett konstprojekt som museet och sökanden genomför tillsammans under de följande åren. Ansökningstiden pågår till den 15 oktober.

Museet har reserverat 100 000 euro för konstprojektet. Det finns flera villkor som ska uppfyllas, till exempel så ska projektet inte genomförts i motsvarande form tidigare. Publiken ska även kunna följa processens olika faser via webben.

Det vinnande projektet offentliggörs den 13 december.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Hon upplevde historisk scenkatastrof i Vasa – skådespelaren som gav Pippi ett ansikte är tillbaka i stan

Inger Nilsson i nyrenoverade Wasa Teater. "Mycket är förändrat, men en del känner jag igen" säger hon.
Foto: Mikael Nybacka

Inger Nilsson i nyrenoverade Wasa Teater. "Mycket är förändrat, men en del känner jag igen" säger hon.

Inger Nilsson är troligen den mest kända praktikanten som Wasa Teater haft – och hon kan tänka sig att återvända till teaterns scen.

Mest läst senaste veckan