Saara Aalto har charmat schlagervärlden under sina dagar i Lissabon. Och i takt med att hennes popularitet utanför scenen ökar, samtidigt som repetitionerna har gått bra, tillskrivs hon allt bättre möjligheter att ta sig vidare från semifinalen som beskrivs som den tuffaste på många år.

Kvällens semifinal börjar klockan 22. Saara Aalto sjunger som nummer femton av de totalt nitton deltagarna i semifinal ett. Semifinal två avgörs på torsdag.

Läs också: Patrik Back kommenterar startfältet i semifinal 1

Zoom

Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen och Veli-Matti Savinainen har flugit fram under de två första gruppspelsmatcherna. Fortsätter poängregnet i kväll? Foto: LK/Martti Kainulainen


Det är split vision som gäller för tevetittarna i kväll. Parallellt med eurovisionen spelar också de finländska hockeylejonen sin tredje match i VM. Den här gången är det Norge som ska försöka stoppa Sebastian Aho och gänget.

Finland har inlett turneringen på ett historiskt bra sätt med två storsegrar och en förstakedja som har varit glödhet. Norge har å sin sida inlett turneringen med en vinst och en förlust.

Matchen mellan Finland och Norge börjar klockan 21.15.

Här hittar du senaste nytt från ishockey-VM.