Falsk information om vargattack

NyhetsbildZoom
Polis Foto: Eva-Stina Kjellman
Polisen har under flera dagar undersökt fallet med en misstänkt vargattack i Bennäs i onsdags. Slutsatsen på måndagen är att ingen varg har varit i farten.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I onsdags tog Österbottens polisinrättning emot en anmälan där en person misstänkte att en varg hade attackerat dotterns hund i Bennäs.

Hunden, en nioårig jämthund hade befunnit sig i en inhägnad och påträffades liggande i inhägnaden. Personen som hittade hunden misstänkte att en varg attackerat hunden och skadat den. Hunden fördes till veterinär och ärendet anmäldes till polisen.

Polisen kunde vid platsundersökningen inte påträffa spår som ger misstanke om att hunden attackerats av rovdjur. Polisen har varit i kontakt med veterinären som undersökte hunden. Enligt veterinärens uppgifter finns det inte något som tyder på att hunden angripits och skadats av rovdjur, däremot har hunden opererats på grund av en stor böld som den haft.

Jag rekommenderar artikeln

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Simtur ledde till att båt kantrade - räddades av förbipasserande

Österbottens räddningsverk fick under lördagen ett larm om att tre personer hamnat i vattnet när en båt kantrat i samband med en simtur. Flera enheter kallades till platsen.

Nyhetsbild
Lokalt

Virvel av damm drog genom Iskmo – fångades på film

Therese Sundvik hade just kommit till husbygget i Iskmo när kraftiga vindar plötsligt svepte in. Då uppenbarade sig en stoftvirvel bakom vägkrönet. – Det var riktigt spännande, säger Sundvik.

Nyhetsbild
Lokalt

Gerby-Västerviksdagen är fest och hembygdskänsla - "Föreningen vill hålla kvar kulturtraditioner"

Folkfest och skärgårdsfestival - Gerby-Västerviksdagen är i full gång på Strömsö. Festen bjuder in såväl barn som vuxna, bybor som utomstående till mat, musik, fest och historia.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Toppstjärnor på den unika musik-, mat och vinfestivalen i Inre hamnen i Vasa nästa vecka 27-28.7

Annons från Vasa Festival Sista veckoslutet i juli brakar det loss på den österbottniska kusten då Vasa återtar sin plats på den nationella festivalkartan i och med Vasa Festival som ordnas i den maritima parkmiljön i Inre hamnen i Vasa.

Mest läst senaste veckan