Tommi Ranta är den hundrade personen som har utexaminerats från utbildningen i teknologibaserat ledarskap vid yrkeshögskolan Novia.

Ranta blev utexaminerad ingenjör från Vasa yrkeshögskola 2007. Han reflekterar så här kring vad som var det bästa med utbildningen på Novia:

– Det bästa med högre YH-utbildningen var att få reflektera med andra studerande. Det gav möjligheten att jämföra hur olika ärenden sköts inom ledarskap och organisation samt gav mig ett bredare helhetsperspektiv.

Ranta arbetar på Wapice som team leader och kundansvarig. Han har jobbat på Wapice sedan 2006. Han har jobbat med flera olika saker inom företaget.

– I dag arbetar jag med ledarskap på individnivå. Jag hjälper teamets medlemmar att utvecklas och gör mitt bästa för att stöda teamet. Som kundansvarig hanterar jag större helheter. Efter varje kurs på högre YH-utbildningen gjorde jag ett arbete där företaget var i fokus. Det fick mig att reflektera över hur saker görs i mitt företag. Jag har fått en bättre förståelse för hur företaget leds och vilka de bakomliggande faktorerna är, säger Tommi Ranta i ett pressmeddelande.

Ranta får sitt betyg den 25 maj.

" Jag har fått en bättre förståelse för hur företaget leds och vilka de bakomliggande faktorerna är."

Utbildningen i teknologibaserat ledarskap omfattar 60 studiepoäng och resulterar i en högre yrkeshögskoleexamen, vilken ger samma behörighet för offentliga tjänster som en högre högskoleexamen avlagd vid ett universitet. Utbildningen är avsedd för personer som befinner sig i arbetslivet och som vill fördjupa och bredda sina kunskaper.

Målet med utbildningen är att studerande efter avlagda studier ska ha utvecklat och förbättrat sin självkännedom samt fått insikter i ledarskap. De utexaminerade ges förutsättningar att verka i krävande ledarskaps-, specialist- och chefsuppgifter. Inom utbildningen betonas drivkraft och entreprenörsanda som är tillämpbar i dagens och framtidens näringsliv och i andra organisatoriska sammanhang.