Klockan 12.00 En strid ström av gäster anländer nu till kapellet. Där finns både kändisar och kungligheter. Klädkoden lyder uppenbart frack eller kostym för herrarna och klänning och hatt, eller en så kallad coiffe, för damerna. Inga medlemmar ur det brittiska kungahuset har synts till än.

Klockan 11.30
Gästerna till själva ceremonin börjar anlända till kapellet i slottet Windsor där vigseln ska äga rum. Cirka 600 är de till antalet och bland dem finns självklart kungligheter och dignitärer från en lång rad länder. Bland de mer "vanliga" kändisarna återfinns tennisdrottningen Serena Williams och skådisarna Angelina Jolie och George Clooney. Skådespelaren Idris Elba och tv-stjärnan Oprah Winfrey är redan på plats.


Klockan 11. De drygt 1 000 inbjudna gästerna från "allmänheten" har börjat anlända till området i anknytning till slottet Windsor, enligt flera nyhetsbyråer. Sedan tidigare är känt att gruppen kommer att få se på när brudparet och deras gäster anländer till kapellet och när paret åker därifrån i en hästdragen vagn. Bland de inbjudna finns allt från skolelever till personal på välgörenhetsorganisationer och anställda inom det kungliga hushållet.


Klockan 10. Drottning Elizabeth tillkännager att brudparet blir hertig och hertiginna av Sussex. Brudgummen blir även greve av Dumbarton och friherre Kilkeel.


Klockan 09. De sista förberedelserna ses över i kapellet på slottet Windsor. Brudparet ska göra entré genom den södra porten kl 13. Över 600 gäster väntas. Vakter, poliser och soldater placeras ut längs kortegevägen. Även på taken finns beväpnad polis. Stora säkerhetskontroller gäller för besökare, där polisen visiterar alla. Även hundratals tv-team från hela världen är på plats.


Klockan 07. London och Storbritannien vaknar till bröllopsdagen. Hundratals har tillbringat natten på gatorna för att få se brudparet. Andra har satt väckarklockan i ottan och packat matsäcken.

– Det här är ett tillfälle när hela nationen kan samlas, snarare än splittras. Det är en dag då vi kan vara stolta att vara britter, säger Kenny McKinlay, 60, från Skottland till Reuters.

Miljoner världen över väntas följa evenemanget via tv.