Flaggorna vajade på halv stång och solen sken från en klarblå himmel över Järvsö där kyrkan fylldes av människor som samlats för att ta farväl av Lill-Babs.

Programmet för begravningsgudstjänsten i den blomstersmyckade Järvsö kyrka hade satts ihop av Lill-Babs tre döttrar, Malin Berghagen, Kristin Kaspersen och Monica Svensson. Själva ceremonin, som leddes av före detta kyrkoherde Gustaf Åhman och prosten Börje Björklund, gick i musikens tecken för att hedra Lill-Babs livsgärning.

Bland annat spelades musik av Lill-Babs nära vän Quincy Jones och artister som Andreas Johnsson och Tommy Nilsson sjöng.

När gudstjänsten var över följde den närmaste familjen kistan till gravplatsen, där även allmänheten fick möjlighet att lägga ned blommor för ett sista farväl.

– Vi begraver en mamma, mormor, gammelmormor, syster, släkting och vän. För stora massan så begraver vi också artisten Lill-Babs. Det är väldigt fint att hon är just det, säger begravningsentreprenören Michael Skoglund till Helahälsingland.se.

Det var den 3 april som Barbro "Lill-Babs" Svensson gick ur tiden i sviterna av cancer, 80 år gammal. Hon tillbringade hon en stor del av sitt liv i Järvsö och var starkt förknippad med bygden.

På söndagen hölls en öppen och direktsänd minnestund för henne i Storkyrkan i Gamla stan i Stockholm, men det blev alltså hembygden Järvsö som blev platsen för den officiella begravningen.

Ceremonin var främst utformad för omkring 350 familjemedlemmar och vänner, men övriga av de 999 platserna i kyrkan reserverades för allmänheten som ville ta farväl av den folkkära artisten.

Sett till antal besökare blev begravningen en av de största i Järvsös historia.