Vasa universitet fyller 50 år i år och firar universitetets femte doktorspromotion i höst, 6-8 september. Följande personer tilldelas titeln hederdoktor:

Filosofiedoktor Jan Engberg är professor vid Århus universitet i Danmark och har haft långvarig och tät kontakt med Vasa universitet.

Mediciniedoktor Leena Niemistö har gjort sig mest känd som tidigare vd och huvudägare av läkarföretaget Dextra.

Filosofiedoktor Pervez Ghauri är professor vid Birmingham University och är en internationellt känd marknadsföringsforskare och har har långvarig kontakt med Vasa universiet.

Filosofiedoktor Eric von Hippel har dubbel professur vid MIT Sloan School of Management i Cambridge, USA. Han är professor i ledarskap och innovationer och tekniska system.

Filosofiedoktor Annamaria Lusardi är professor i ekonomi och redovisning vid George Washington University i Washington DC. Lusardi gör forskningssamabeten med Vasa universitet.

OP-gruppens chefdirektör Timo Ritakallio är en viktig aktör i näringslivet och finansbranschen i Finland. Han är jurismagister, teknikdoktor och har en MBA.

Vesa Laisi, leder affärsområdet Danfoss Drives där Vasaenheten ingår, får utmärkelsen för sin långvariga och framgångsrika karriär på el- och automationsteknikbranschen.

Vicedirektör Clare Lavelle leder det internationella konsult- och planeringsföretaget Arup i Skottland och nordvästra England. Hon har varit med i många banbrytande projekt i energibranschen, som vågkraftverken nära Orkney.

Filosofiedoktor Sirinnapa (Mui) Saranwong är en internationellt välkänd NIR-forskare och sakkunnig. Hon har länge samarbetat med Vasa universitet.