I tweeten hävdar Barr att Barack Obamas tidigare rådgivare Valerie Jarrett är "avkomma till apor och det muslimska brödraskapet". Roseanne Barr är en av president Donald Trumps mest kända supportrar och presidenten har twittrat om framgångarna för serien flera gånger sedan den började sändas igen.

Tweeten tillkom som ett svar på en annan användares påstående att Valerie Jarrett hjälpt till att mörka Obama-administrationens "illgärningar". När flera Twitter-användare påpekade att Barrs tweet var rasistisk svarade tv-stjärnan ilsket att "muslimer är inte en ras". Kritiken växte i sociala medier och till slut uppgav Barr att hon ska stänga ned sitt konto. Hon ber också om ursäkt och menar att det hela var ett dåligt skämt.

"Jag ber om ursäkt till Valerie Jarrett och till alla amerikaner. Jag är ledsen för ett dåligt skämt om hennes politik och utseende. Förlåt mig, mitt skämt var ett exempel på dålig smak", skriver hon.

Channing Dungey, chef för ABC Entertaiment, säger i ett uttalande att Barrs tweet inte går ihop med företagets värderingar och att man bestämt sig för att lägga ned hennes serie med omedelbar verkan.