Flest turer sätts in mellan Helsingfors och Villmanstrand som får 10 nya turer i veckan. Mellan Helsingfors och Åbo sätts fyra nya turer in i veckan. Men också mellan Uleåborg och Seinäjoki och Vasa och Seinäjoki sätts fler turer in.

Mellan Uleåborg och Seinäjoki sätts två nya lördagsturer in. En ny avgång sker från Uleåborg klockan 13 och en ny avgång sker från Seinäjoki 19.29.


För Vasas och Seinäjokis del handlar det också om nya lördagsturer. En ny avgång från Vasa till Seinäjoki sker lördagar klockan 19.34. Tåget är framme i Seinäjoki klockan 20.30 och det finns en tågförbindelse till Helsingfors från Seinäjoki. Samtidigt sätts en ny avgång från Seinäjoki till Vasa in på lördagar klockan 21.12. Tåget är framme i Vasa 21.59.

De nya avgångarna kör i gång från och med 13 augusti. Hela listan med nya avgångar finns på VR:s webbplats. (på finska)


Fler turer till sommarens festivaler

I sommar satsar VR också på fler tågturer i samband med större evenemang som till exempel fotbolls-VM i Ryssland som inleds 14 juni.

– En del av VM-turisterna får möjligheten att resa med våra förnyade Allegro-tåg från och med den 14 juni. I det här tågen är det garanterat feststämning, säger Maisa Romanainen, chef för VR:s passagerartrafik, i ett pressmeddelande.

VR sätter också in fler turer med anledning av sommarens festivaler, bland till och från Ruisrock i Åbo och Porijazz i Björneborg.