Men Vita huset meddelar att Trump kommer att åka hem från Singapore en dag tidigare än planerat.

USA:s utrikesminister Mike Pompeo har uttryckt optimism och sagt att det "rör på sig snabbt" inför morgondagens toppmöte.

– President Trump går till mötet med självförtroende och en positiv inställning, sade han i en direktsänd presskonferens på plats i Singapore.

Pompeo betonade dock att toppmötet ska ses som en startpunkt för "framtida produktiva samtal", med samma mål: en total kärnvapennedrustning som kan verifieras.

– Sanktionerna kommer att vara kvar tills dess att kärnvapenprogrammet är nedlagt.

Pompeo ville dock inte svara på frågor om huruvida USA är villigt att gå Nordkorea till mötes, om man till exempel kan tänkas dra tillbaka soldater från Sydkorea. Men han säger att Nordkorea kommer att få "unika säkerhetsgarantier".

Donald Trump kommer dock att åka hem en dag tidigare än planerat. Han reser klockan åtta på kvällen under tisdagen, lokal tid, eftersom de förberedande samtalen löpt på "snabbare än väntat", enligt Vita huset.

Tidigare under måndagen träffade den amerikanske presidenten Singapores premiärminister Lee Hsien Loong.

– Det blir ett mycket intressant möte i morgon, och jag tror helt enkelt att det kommer att gå väldigt bra, sade Trump i samband med mötet enligt Reuters.

Förutom hummersoppa, oxfilé och glass bjöds Trump, som fyller 72 år på torsdag, också på tårta av sin värd.

– Vi uppskattar din gästvänlighet och professionalitet och vänskap, sade Trump nöjt.

Även Nordkoreas Kim Jong-Un – som i och med mötet fått göra en sällsynt lång utlandsresa – var idel leende under sitt möte med Lee under gårdagen. På måndagen har han dock inledningsvis hållit sig inne på sitt lyxhotell St. Regis, i centrala Singapore. Inte heller hans inflytelserika syster Kim Yo-Jong, som bland andra nordkoreanska dignitärer gjort ledaren sällskap till Singapore, har synts till.

Men på kvällen dök Kim Jong-Un upp utanför hotellet för en rundtur i staden, bland annat för att besöka en trädgård och ett kasinokomplex.

Han fotograferades bland annat tillsammans med sitt stora sällskap av säkerhetsvakter längs en promenad vid vattnet.

När det så på tisdagsmorgonen, i natt svensk tid, är dags för Kim och Trump att träffas på tu man hand på hotellet Capella på semesterön Sentosa. Mötet kan pågå under upp till två timmar, uppger en representant för den amerikanska delegationen, enligt Reuters. Därefter väntas ytterligare ett möte hållas tillsammans med representanter för de båda länderna.

Enligt den statliga nordkoreanska nyhetsbyrån KCNA kommer Kim Jong-Un och Donald Trump att diskutera "en permanent och hållbar fredsbevarande mekanism" för de båda koreanska länderna, nedrustning på den koreanska halvön och andra frågor av gemensamt intresse.

Om allt går enligt planen blir det första gången någonsin som ledare för de båda länderna – som varit varandras fiender ända sedan Koreakriget 1950-1953 – sätter sig ner tillsammans.

Washingtons mål är att få Nordkorea att helt ge upp sina kärnvapen. Nordkorea hoppas å sin sida på sanktionslättnader. Många bedömare är dock skeptiska till att Pyongyang skulle gå med på kärnvapennedrustning, då regimen beskriver vapnen som ett skydd mot vad den uppfattar som ett allvarligt säkerhetshot från framför allt Sydkorea och USA.

Inför mötet har Trump tonat ner förväntningarna och beskrivit samtalen som ett sätt att inleda en relation snarare än att omedelbart nå överenskommelser.

Bakgrund: Toppmötet mellan Trump och Kim

  • Toppmötet mellan USA:s president Donald Trump och Nordkoreas ledare Kim Jong-Un i Singapore inleds klockan 9 lokal tid, det vill säga klockan 3 under natten till tisdagen svensk tid.
  • Efter hälsningsceremonin ses de båda ledarna till en början på tu man hand (men sannolikt med tolkar närvarande), under 45 minuter. Trump har sagt att han "inom den första minuten" kommer att veta om Kim menar allvar med att ge upp sin kärnvapenarsenal och huruvida "något positivt kommer att ske".
  • Klockan 10 släpps respektive lands delegationer in. I USA:s ingår sannolikt utrikesminister Mike Pomepo och den nationella säkerhetsrådgivaren John Bolton. Kim förväntas ha med sin syster Kim Yo-Jong och utrikesminister Ri Yong-Ho – bland andra.
  • Det är oklart hur länge mötet håller på, men klockan 16 ska Donald Trump framträda inför medier, enligt Vita huset. Vissa medier har rapporterat att Kim planerar att flyga hem klockan 14, men det är inte bekräftat. Trump lämnar Singapore klockan 18.30 och lyfter mot USA klockan 19. På väg hem mot Washington DC mellanlandar han i det amerikanska territoriet Guam samt på Hawaii.
  • Fokus för mötet är Nordkoreas kärnvapen och de ekonomiska sanktionerna mot landet. USA vill att Nordkorea ska ge upp hela sin kärnvapenarsenal medan Nordkorea vill att nedrustningen ska gälla hela den koreanska halvön, vilket skulle innebära att USA också drar tillbaka trupper från sin allierade Sydkorea. Troligen kommer också Nordkoreas kemiska och biologiska vapen att diskuteras. Ur nordkoreanskt perspektiv är det viktigt att få till ett fredsavtal rörande 1950-talets Koreakrig (i dagsläget finns enbart en uppgörelse om vapenstillestånd) samt "normaliserade relationer", som handelsavtal och diplomatiska förbindelser.