|

Beskedet om antagning till andra stadiet – få blev utan studieplats

I dag får nya studerande besked om vilken skola de antagits till. I vårens gemensamma ansökan till yrkes- och gymnasieutbildning fanns 71 900 sökande, varav 65 200 fick en studieplats.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Av de sökande fick 34 100 en studieplats inom yrkesutbildning och 31 100 inom gymnasieutbildning. 56 000 av de sökande gick ut grundskolan och av dem fick hela 97 procent en studieplats.

Till svenskspråkiga skolor sökte 2 530 studerande i förstahand till gymnasium och 1 500 till yrkesutbildning. Till gymnasium antogs 1 950 och till yrkesutbildning 1 045.

Av de svenskspråkiga sökte 3 300 studerande direkt från grundskolan och av dem blev endast en procent utan studieplats.

Skolorna publicerar antagningsresultaten från och med torsdag och de som antagits får också ett brev hem. Det lär dock inte bli trängsel vid skolornas anslagstavlor eftersom studerande som uppgett sin mejladress i ansökningen får för första gången antagningsresultatet till sin e-post.

Studieplatsen ska tas emot om två veckor, senast den 28 juni.

De som blivit utan studieplats får ett brev av Utbildningsstyrelsen med information om andra möjligheter att få en studieplats.
Kommentarer
|

IS: Åbokvinna ringde nödcentralen 51 ggr för att beställa taxi

Nyhetsbild
Foto: SPT Foto: SPT
Polisen i Sydvästra Finland har omhändertagit en 41-årig kvinna efter att hon ringt nödcentralen i ett halvt dygns tid. Kvinnan led ingen nöd, utan ville bara beställa en taxi, skriver Iltasanomat.

Mest läst senaste veckan