|

Körkortslös kvinna stoppad i Vasa centrum – körde påverkad av amfetamin och cannabis

Natten till torsdag stoppade polisen en personbil på Formansgatan i Vasa centrum. Polisen hade tidigare mottagit tips om att bilisten framförde fordonet på ett vårdslöst sätt. Det visade sig att kvinnan som satt bakom ratten var påverkad av amfetamin och cannabis.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Polisen mottog tipset strax efter klockan tre natten till torsdag. Enligt tipset hade en personbil kört misstänksamt på Storalånggatan i Vasa centrum.

En patrull stötte på bilen på Formansgatan och utförde ett blåstest på den 24-åriga kvinnan som framförde bilen. Blåstestet visade noll promille men ett snabbtest för droger visade ett positivt resultat för amfetamin och cannabis.
Kvinnan fördes till Vasa centralsjukhus för blodprov och kliniska tester. Hon misstänks nu för rattfylleri och narkotikabrott. Hon misstänks också för att framförande av fortskaffningsmedel utan behörighet för det visade sig att hon saknade ett giltigt körkort.

|

Stort pådrag i Särkimo – till hall bredvid brandstation

Nyhetsbild
Räddningsverket har ryckt ut till en större brand i Maxmo. Foto: Karolina Åsmus
Tretton enheter ryckte ut till en byggnadsbrand i Särkimo, Maxmo, på onsdagskvällen. Det visade sig vara byggnaden bredvid brandstationen som var målet.

Mest läst senaste veckan