|

Körkortslös kvinna stoppad i Vasa centrum – körde påverkad av amfetamin och cannabis

Natten till torsdag stoppade polisen en personbil på Formansgatan i Vasa centrum. Polisen hade tidigare mottagit tips om att bilisten framförde fordonet på ett vårdslöst sätt. Det visade sig att kvinnan som satt bakom ratten var påverkad av amfetamin och cannabis.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Polisen mottog tipset strax efter klockan tre natten till torsdag. Enligt tipset hade en personbil kört misstänksamt på Storalånggatan i Vasa centrum.

En patrull stötte på bilen på Formansgatan och utförde ett blåstest på den 24-åriga kvinnan som framförde bilen. Blåstestet visade noll promille men ett snabbtest för droger visade ett positivt resultat för amfetamin och cannabis.
Kvinnan fördes till Vasa centralsjukhus för blodprov och kliniska tester. Hon misstänks nu för rattfylleri och narkotikabrott. Hon misstänks också för att framförande av fortskaffningsmedel utan behörighet för det visade sig att hon saknade ett giltigt körkort.

Jag rekommenderar artikeln

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Sport
1

113 lopp sedan senast – Kimi Räikkönen vann i Austin

FORMEL 1 Kimi Räikkönen höll undan för Max Verstappen och Lewis Hamilton och vann USA:s GP.

Nyhetsbild
Lokalt

Biobesöket i rullstol blev en besvikelse: "Det är gräsligt"

VASA Carola Lithén såg fram emot en biokväll på Bio Rex i Vasa. Men kvällen blev förstörd när hon insåg att renoveringen av biografen försämrat tillgängligheten för rullstolsburna besökare.

Nyhetsbild
Sport

FC Sport tog första segern trots utvisning

FUTSAL FC Sport-j var bättre från början och bärgade säsongens första ligaseger i Vanda.

Nyhetsbild
Lokalt

På måndag stänger strejken flera idrottsanläggningar– se lista över stängda utrymmen

På måndag och tisdag går över 10 000 av fackförbundet JHL:s medlemmar i strejk. Strejken syns också i Vasa och i Korsholm, inom fastighetsservice, kosthåll samt motions-, kultur- och idrottsväsendet.

Mest läst senaste veckan