|

Ölbrist i Storbritannien

Bristen på koldioxid drabbar brittiska konsumenter. Arkivbild. Zoom
Foto: Ruud, Vidar

Bristen på koldioxid drabbar brittiska konsumenter. Arkivbild.

Törstiga britter får välja vatten då landet drabbats av kolsyrebrist. Livsmedelsgrossisten Booker som levererar drycker till butiker och utskänkningsställen har börjat ransonera öl och cider, skriver CNBC.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Att bristen inträffar under VM, då efterfrågan på öl och andra kolsyrade drycker är högre än vanligt, har fått tillverkarna att varna sina kunder.

Anledningen till bristen är att flera stora kolsyrefabriker är stängda tillfälligt för restauration.

Bland de drabbade tillverkarna finns Heineken som brygger bland annat Amstel. Även Coca-Cola har drabbats av kolsyrebristen och har stoppat en del av sin produktion i Storbritannien.

Svenska dryckestillverkare berörs inte av kolsyrebristen.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Nu hoppas Rochie att hennes nya restaurang i Närpes får ny fart

Ett av restaurangens bord är speciellt utformat med filippinskt tema, som dräkterna på dockorna bakom Peter Sjökvist och Rochie Malunes.
Foto: Tom Forsman

Ett av restaurangens bord är speciellt utformat med filippinskt tema, som dräkterna på dockorna bakom Peter Sjökvist och Rochie Malunes.

Rochie Malunes i Närpes förverkligade sin dröm och öppnade nya restaurangen Bon Appétit. Då slog coronakrisen till. Nu hoppas hon verksamheten får ny fart.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan