NLC Ferry, med marknadsföringsnamnet Wasaline, har slagit nytt passagerarrekord i juni. Rederiet har under juni transporterat sammanlagt 23 293 passagerare jämfört med fjolårets 21 247 passagerare.

Under årets två första kvartal (januari-juni) har Wasaline transporterat 90 859 passagerare, vilket är en ökning med 11,6 procent jämfört med tidigare rekordår.

Under årets två första kvartal har Wasaline lyckats öka sina marknadsandelar på den svenska marknaden och antalet svenska resenärer har ökat. Ökningen syns tydligt i antalet personbilar som rest från Sverige till Finland, uppger Wasaline.

I och med ökningen har även hotellnätterna i Vasa, bokade via Wasaline, ökat med 32,7 procent jämfört med fjolåret. Men i Umeå har hotellövernattningarna bokade via Wasaline minskat med 6,5 procent.

– Jag är glad att vi har inlett sommarsäsongen med en ny rekordmånad i Kvarkentrafiken och ökat omsättningen på alla segment sammanlagt med 2,5 procent jämfört med fjolåret, säger Wasalines vd Peter Ståhlberg.

Zoom

Wasalines vd Peter Ståhlberg. Foto: Arkiv/Jessica LindgrenRederiet har också slagit rekord i antalet personbilar som transporterats i juni (totalt 5 562 enheter). Det är 13,8 procent fler än i juni i fjol. Under januari-juni ökade antalet bilar med 12,0 procent (totalt 18 451 enheter).

Även frakttrafiken har piggnat till i år. Från årets början har frakten ökat med +2,2 procent (8 319 enheter).

Ståhlberg säger att även juli ser mycket lovande ut.

– Vi jobbar hårt för att nå vår målsättning i juli.