|

Wasaline når nytt passagerarrekord – antalet svenska resenärer ökar

NyhetsbildZoom
Wasaline. Foto: Mikael Nybacka
Wasalines vd Peter Ståhlberg är glad. Rederiet fortsätter att slå rekord. Bland annat ökar antalet svenska resenärer.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

NLC Ferry, med marknadsföringsnamnet Wasaline, har slagit nytt passagerarrekord i juni. Rederiet har under juni transporterat sammanlagt 23 293 passagerare jämfört med fjolårets 21 247 passagerare.

Under årets två första kvartal (januari-juni) har Wasaline transporterat 90 859 passagerare, vilket är en ökning med 11,6 procent jämfört med tidigare rekordår.

Under årets två första kvartal har Wasaline lyckats öka sina marknadsandelar på den svenska marknaden och antalet svenska resenärer har ökat. Ökningen syns tydligt i antalet personbilar som rest från Sverige till Finland, uppger Wasaline.

I och med ökningen har även hotellnätterna i Vasa, bokade via Wasaline, ökat med 32,7 procent jämfört med fjolåret. Men i Umeå har hotellövernattningarna bokade via Wasaline minskat med 6,5 procent.

– Jag är glad att vi har inlett sommarsäsongen med en ny rekordmånad i Kvarkentrafiken och ökat omsättningen på alla segment sammanlagt med 2,5 procent jämfört med fjolåret, säger Wasalines vd Peter Ståhlberg.

Zoom

Wasalines vd Peter Ståhlberg. Foto: Arkiv/Jessica LindgrenRederiet har också slagit rekord i antalet personbilar som transporterats i juni (totalt 5 562 enheter). Det är 13,8 procent fler än i juni i fjol. Under januari-juni ökade antalet bilar med 12,0 procent (totalt 18 451 enheter).

Även frakttrafiken har piggnat till i år. Från årets början har frakten ökat med +2,2 procent (8 319 enheter).

Ståhlberg säger att även juli ser mycket lovande ut.

– Vi jobbar hårt för att nå vår målsättning i juli.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Brotten mot liv skjuter i höjden

Juni var en lugn månad för polisen men juli har börjat sämre. I lördags var polishäktet överfullt och dessutom har polisen ett svårlöst fall i Laihela på sitt bord.

Nyhetsbild
Lokalt

Stugägare får el och fiber – men inte alla

NYKARLEBY Just nu dras el- och fiber till tre holmar utanför Klubbskata i Monäs. Stugägare Björn Westerberg blir utan fiber, han är besviken.

Sport

Sancho, Lafont och Foden hör till de största namnen i U19 EM

U19-EM Fotbollstalanger från åtta länder kommer nöta konstgräset i Vasa och Seinäjoki de kommande veckorna. Men vem spelar egentligen i landslagen? Det finns killar som redan har kontrakt med storklubbar och nått genombrott i karriären, till exempel Jadon Sancho, Alban Lafont och Phil Foden.

Nyhetsbild
Lokalt

Laddning av elbil kan bli dyrt för husbolagen – disponent avråder från att tanka via elstolpe

Ett nytt stöd ska delas ut till husbolag som vill bygga laddningsstationer för elbilar. Hittills är det få husbolag som byggt dem i Vasa. Men det är definitivt på gång, enligt en disponent. Om de inte byggs kan användningen av traditionella elstolpar orsaka stora skador.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Toppstjärnor på den unika musik-, mat och vinfestivalen i Inre hamnen i Vasa nästa vecka 27-28.7

Annons från Vasa Festival Sista veckoslutet i juli brakar det loss på den österbottniska kusten då Vasa återtar sin plats på den nationella festivalkartan i och med Vasa Festival som ordnas i den maritima parkmiljön i Inre hamnen i Vasa.

Mest läst senaste veckan