Det arrangeras många allsångskvällar i Österbotten – därför vill föreningen som driver Åminne folkpark förnya sitt allsångskoncept.

Förutom allsången innehåller scenprogrammet denna gång även intervjuer. Det är Jan "Jacke" Jacobsson som intervjuar Ida Kronkvist, Max Jansson, Jukka Rajala-Granstubb och Maja Granstubb.

Zoom

Nora och Nadia Väglund. Foto: Privat


Allsången leds av Dennis Rönngård, som har valt sina egna allsångsfavoriter. Sångerskan Nina Lassander är en av artisterna som medverkar.

– Hon är i Österbotten på semester och tackade glatt ja till en kväll i Åminne. Sedan har vi Nora och Nadia Väglund som är mycket kompetenta musiker och sångare. Sedan är inte heller "Jacke" någon nybörjare vad gäller sång och musik, det är inte omöjligt heller att han drar något ur rockärmen, säger Ann-Charlotte Silfver, som varit med och planerat programmet, i ett pressmeddelande.

Tidigare arrangerades allsångskvällarna utomhus, men numera ljuder sången i den nyrenoverade paviljongen.

– Trots att vädret varit fantastiskt hittills är den finska sommaren ingenting att lita på. Det känns tryggast att hålla sig inne i paviljongen. Efter vår renovering finns dessutom ljud- och ljusteknik färdigt på plats, vi har en stor och bra scen och kan klämma in närmare 800 personer om det behövs, säger Mikael Antell, Åminne Folkparks ordförande.

Allsång i Åminne folkpark

  • Allsången är i Åminne Folkpark i Malax den 11 juli klockan 19.

  • Allsångsledare: Dennis Rönngård.
  • Värd: Jan ”Jacke” Jacobson.
  • Solister: Nadia Väglund & Nora Väglund, Nina Lassander.
  • I soffan: Ida Kronkvist, Max Jansson, Jukka Rajala-Granstubb och Maja Granstubb.
  • Orkester: Dennis Rönngård, Stefan Brokvist, Mats Granfors.